Αάκης Βορίδης: «Υπάρχουν Δήμαρχοι που υπονομεύουν το συστήμα προσλήψεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνητικός στο ενδεχόμενο μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα καθαριόητας των δήμων, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώκη Συντυχάκη.

Άσκησε μάλιστα κριτική στους Δημάρχους εκείνους που παίρνουν ως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για να καλύψουν μία έκτακτη και πρόσκαιρη ανάγκη αυτούς που εκείνοι νομίζουν, και εν συνεχεία να παρατείνουν αυτούς που έχουν επιλέξει με το δικό τους κριτήριο.

«Εδώ κανείς δεν απολύει κανένα. Εδώ λήγουν συμβάσεις και κανείς δεν είπε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μονιμοποιηθούν», είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:«Υπάρχουν δήμαρχοι που κάνουν τους δήθεν καλούς, υπονομεύοντας την ακεραιότητα του συστήματος προσλήψεων, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στο Δημόσιο.

Απηύθυνε, δε, το εξής ερώτημα: «Τι θέλετε, να επιστρέψουμε στην εποχή που οι διορισμοί γίνονταν με ραβασάκια των κομματικών οργανώσεων; [..] Δεν γίνεται εμείς να βάζουμε στενό κορσέ στους Δημάρχους που στην πλειονότητά τους ανήκουν στη ΝΔ κι εσείς να μας παρακινείτε να τον βγάλουμε για να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με στοιχεία για τα επίπεδα απασχόλησης στους ΟΤΑ, υπάρχει αύξηση 5%, καθώς, από 61.000 μόνιμους υπαλλήλους που ήταν όταν ανέλαβε, σήμερα πλησιάζουν τους 64.000. «Όσο για το έκτακτο προσωπικό, παρέλαβα 9.000 και σήμερα είναι 24.000, και κάποιοι λένε ότι δεν τους φτάνει»,

Τέλος ο κ. Βορίδης είπε: «Άρα λοιπόν αυτή την ώρα πρακτικές συμπαικτικές στα δικαστήρια μεταξύ κάποιων Δημάρχων και των εργαζομένων ορισμένου χρόνου στην πραγματικότητα είναι πρακτικές που θίγουν τα δικαιώματα πολιτών, που θίγουν τα δικαιώματα όλων για εργασία, που υπονομεύουν το σύστημα ακεραιότητας προσλήψεων και υπονομεύουν και τον κεντρικό προγραμματισμό προσλήψεων».

 

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *