Αχαρνές: Μια ιστορική πόλη 3500 ετών, καταγέλαστη στο πανελλήνιο, εξ’ αιτιας της έωλης αυτοδιοικητικής της παρουσίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο το ρεπορτάζ της Εφημερίδας “ΜΠΑΜ”* (βλέπε φωτο) που κατάφερε να βρει και να δημοσιεύσει πόρισμα του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με θέμα την Οικονομική Διαχείριση στον Δήμο Αχαρνών.
Ένα πλήθος περιπτώσεων κακοδιαχείρισης που περιγράφονται στην καλή Εφημερίδα, άφησε άφωνους όσους -ακόμα- δεν γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία της αυτοδιοίκησης στις Αχαρνές.

Ένα εύγε αξίζει στην Εφημερίδα, αφού κατάφερε να βρει τα πορίσματα, πράγμα που παρά τις προσπάθειές μου δεν είχα καταφέρει να ανακαλύψω.

Ένας δήμος με μηδενικό έργο, με αδυναμία να καλύψει ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, με ασταμάτητη εισερχόμενη ροή εκατομμυρίων, είναι ΜΟΝΙΜΩΣ “μέσα” και οι ελλείψεις ακόμα και σήμερα αποκαθίστανται από το κρατικό ταμείο.

Το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, μια θαυμάσια, αξιοπρόσεκτη και αδιάφθορη Αρχή στην υπηρεσία του Πολίτη, με το πόρισμά της, αποτελεί πιθανώς την θρυαλλίδα που ίσως επιφέρει αλυσιδωτές εξελίξεις, όπως εύχονται 170.000 δημότες της πόλης, δημότες που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα επι 17 ολόκληρα χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί η “διοίκηση” της ίδιας ακριβώς παρέας, συντροφιάς, σκοπιάς ή όπως θέλετε πείτε τη, που ρήμαξε την πόλη εξαφανίζοντας δις, χωρίς να έχει υποστεί κανέναν απολύτως έλεγχο για το πως συνέβη αυτό.

Η αρχή του παγόβουνου, έγινε επί δημαρχίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, όταν εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 10.000.000€ χωρίς να ανοίξει μύτη, το ανεξήγητο έλλειμα συνεχίστηκε επι ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ και….ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Αλλεπάλληλα ερωτήματα, δημοσιεύσεις και ερωτήσεις προς τον δήμο για το που βρίσκονται αυτά τα χρήματα, δεν έλαβαν ποτέ καμία απολύτως απάντηση. Το αξιοπερίεργο του πράγματος, ήταν ότι το δημόσιο ταμείο, ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟ για να κλείσει ο προϋπολογισμός, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ-όπως φάνηκε- ΕΛΕΓΧΟ. Αυτή η τακτική, η καταβολή δηλαδή εκατομμυρίων στο ταμείο ενός Δήμου ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥ, για κλείσιμο “εκκρεμοτήτων” ακολουθήθηκε και στην συνέχεια και συνεχίζεται και σήμερα.
Οι δημότες πλέον έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, ξέρουν τι ακριβώς γίνεται και τα συμπεράσματά τους ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ούτε ο Δήμος, ούτε καμιά δημόσια Αρχή παρά τα χιλιάδες ερωτήματα στα ΜΜΕ και τα social media.

Ένας δήμος με μηδενικό έργο, με αδυναμία να καλύψει ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, με ασταμάτητη εισερχόμενη ροή εκατομμυρίων, είναι ΜΟΝΙΜΩΣ “μέσα” και οι ελλείψεις ακόμα και σήμερα αποκαθίστανται από το κρατικό ταμείο.
Μια τουλάχιστον περίεργη κατάσταση που χρήζει άμεσου ελέγχου.

Βέβαια, στο Δήμο Αχαρνών, έλεγχο χρήζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αφού τίποτα δεν λειτουργεί κανονικά, δεν ακολουθείται κανένας Νόμος, Κανονισμός, Εγκύκλιος και γενικά καμία νομική ακολουθία ή σύσταση. Σε έναν Δήμο που παρακρατείται το ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ και δεν παραδίδεται στον επόμενο Δήμαρχο (το βιβλίο πρωτοκόλλου παρεκράτησε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, π. Δήμαρχος και ποτέ δεν το παρέδωσε στον επόμενο εκλεγέντα) για όσους γνωρίζουν ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ καταλαβαίνει κάποιος ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
Από τον άλλη πλευρά, στελέχη της ελέγξιμης τοπικής αυτοδιοίκησης, διαφημίζουν με κάθε τρόπο την “φιλία” τους με υπουργούς και στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, φωτογραφιζόμενοι, συνεστιαζόμενοι και πολλάκις συνπίοντες με παράλληλη προκλητική προβολή της επαφής αυτής στα social media προκειμένου να… καταλάβουν οι δημότες οτι έχουν την “ομπρέλα στήριξης” των δημοσίων λειτουργών και… να νοιώσουν αδύναμοι για οποιαδήποτε αντίσταση ή διαμαρτυρία. Καταλαβαίνει κανείς βεβαίως-βεβαίως… τι σκέπτονται οι δημότες, δεν χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω.

Φαίνεται πως το τι ακριβώς συμβαίνει το φωνάζουν και οι γάτες στα κεραμίδια, εκτός από αυτούς που θα έπρεπε ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε ένα τέτοιο “καφενείο” …γιατί ΔΗΜΟΣ μια φορά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Μοιραστείτε το…