Αφετηρία νίκης της Ευρώπης Κοσμίδη για τις Αχαρνές που αξίζουμε! (βίντεο και φωτογραφίες)

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΙΔΗ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η αφόρητη ζέστη και τα έκτακτα μέτρα λόγω καύσωνα δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την αθρόα προσέλευση των στελεχών και φίλων της παράταξης της Υποψηφίας Δημάρχου Αχαρνών Ευρώπης Κοσμίδη “Αχαρνές – Αξίζουμε Περισσότερα.

Τί Δήμο θέλουμε; Δήμο, της παρακμής του χθες ή της ανάπτυξης του αύριο; Δήμο, της εγκληματικότητας ή της ασφάλειας; Δήμο, των ναρκωτικών ή της τέχνης και του πολιτισμού; Δήμο, των «κολλητών» ή των πολιτών; Δήμο, του σκοταδιού ή του φωτός;

Η εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση του προγράμματος της της παράταξης συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου και έγιναν η αφορμή για μια επιτυχημένη πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με απώτερο σκοπό η πόλη των Αχαρνών να αποκτήσει μια διοίκηση εφάμιλλη της ιστορικής της αξίας αλλά και της δυναμικής της.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ευρώπης Κοσμίδη αποδείχθηκε εξαιρετική οικοδέσποινα και πέρα από την ουσία των όσων είπε και παρουσίασε, συνομίλησε με όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Αφενός να τους ευχαριστήσει έναν προς έναν για τη στήριξη τους, αφετέρου να μοιραστεί τις ανησυχίες της αλλά κυρίως το σχέδιο της για τις Αχαρνές.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας της – συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου – ευχαρίστησε το πλήθος του κόσμου αναφέροντας: “Σας ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας απόψε. Σημαίνει πολλά για μένα, για όλους εμάς που απαρτίζουμε τον συνδυασμό “Αχαρνές Αξίζουμε Περισσότερα”. Ανάμεσα σε παλιούς και νέους φίλους, νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Παίρνω δύναμη για να συνεχίσω αυτό τον όμορφο αγώνα“.

 

Δείτε τα video από την ομιλία της Ευρώπης Κοσμίδη

(πηγή: Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών )

 

Αναφερόμενη στο προσωπικό, το επαγγελματικό της στίγμα η Ευρώπη Κοσμίδη ανέφερε: “Στη ζωή μου, έχω μάθει να δουλεύω σκληρά και να δίνω μάχες. Έχω μάθει να τολμώ. Έχω μάθει να λύνω προβλήματα. Έχω μάθει πως κάθε υπεύθυνη και φιλότιμη προσπάθεια πάντοτε ανταμείβεται. Αυτές είναι οι αξίες μου. Αυτές τις αξίες υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις“.


Αναφέρθηκε επίσης στην εκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής και την άμισθη θέση ευθύνης -αυτή της εντεταλμένης συμβούλου τεχνικών έργων- που της εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Άλλωστε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έδωσε δυναμικό παρών στην εκδήλωση για να εκφράσει τη στήριξή του και να ευχηθεί στην Ευρώπη Κοσμίδη κάθε επιτυχία στην “πορεία” της προς τη Δημαρχείο Αχαρνών.

Στη ζωή μου, έχω μάθει να δουλεύω σκληρά και να δίνω μάχες. Έχω μάθει να τολμώ. Έχω μάθει να λύνω προβλήματα

Αναφερόμενη στην δημοτική της παράταξη “Αχαρνές – Αξίζουμε περισσότερα τόνισε πως είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να μιλήσει με αξιοπιστία γιατί απαρτίζεται από έντιμους, άφθαρτους πολίτες, με επαγγελματική ιδιότητα, με πορεία στην τοπική κοινωνία, που δεν είναι έμμισθοι αργόσχολοι σε κανέναν.

Σχετικά με την εκλογική “μάχη” μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ξεκαθάρισε τη στάση τη δικής της και της παράταξής της αναφέροντας: “…ξεκαθαρίζω πως ασχολούμαι καθημερινά με την παραγωγή προτάσεων κι όχι με το τι κάνουν οι άλλοι. Σέβομαι όσους διεκδικούν την ψήφο του Αχαρναϊκού λαού και δεν με ενδιαφέρει καμία αντιπαράθεση με πρόσωπα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένας Δήμος σε ανοιχτή επαφή με την κοινωνία ώστε να αφουγκράζεται ανάγκες, αιτήματα, προσδοκίες. Εγώ δεν θα ακολουθήσω την σύγκρουση που επιδιώκουν οι συνυποψήφιοι μέσα από ανώνυμες σελίδες του διαδικτύου, γιατί αυτή η σύγκρουση δεν έχει κανένα νόημα γιατί εγώ συγκρούομαι μόνο με τα προβλήματα των Αχαρνών.” επεσήμανε η Ευρώπη Κοσμίδη.

Κάνοντας έναν απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης Βρεττού αναφέρθηκε στα όσα δεν έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή τονίζοντας πως κάθε Μενιδιάτης και Μενιδιάτισσα γνωρίζει σήμερα ποια είναι η κατάσταση στην πόλη και ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος μετρήθηκε και χαρακτηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία ως ακατάλληλος.


Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ομιλίας της Ευρώπης Κοσμίδη για απερχόμενη Διοίκηση: “Ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι αυτός που αρνείται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα δικαιώματα των δημοτών. Το λέει με την απουσία του, με το χαμήλωμα της φωνής αλλά και εκκωφαντικά στις πράξεις. Το λέει με την απουσία έργου. Το λέει με ότι ξόδεψε τέσσερα χρόνια από τη ζωή μας και δεν υπερασπίστηκε την πόλη. Δεν ύψωσε ποτέ ανάστημα. Δεν προσπάθησε καν. Σαν να «βολεύτηκε» με απούσα την όποια αντιπολίτευση.“.

Θέτοντας ξεκάθαρα τα διλλήματα των δημοτικών εκλογών ανέφερε:
Τί Δήμο θέλουμε; Δήμο, της παρακμής του χθες ή της ανάπτυξης του αύριο; Δήμο, του παραεμπορίου ή της νομιμότητας; Δήμο, της εγκληματικότητας ή της ασφάλειας; Δήμο, των ναρκωτικών ή της τέχνης και του πολιτισμού; Δήμο, των αστέγων ή της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας; Δήμο της απουσίας και της απραξίας ή της πρωταγωνιστικής συμμετοχής στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των πόλεων; Δήμο, των «κολλητών» ή των πολιτών; Δήμο, του σκοταδιού ή του φωτός; Οι Αχαρνές και οι Θρακομακεδόνες έχουν σήμερα το πρόσωπο του απερχόμενου Δημάρχου. Γκρίζο και κουρασμένο“.

Στη συνέχεια η Υποψηφία Δήμαρχος Αχαρνών Ευρώπη Κοσμίδη προχώρησε με την παρουσίαση του οράματος της για τις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες και την παράθεση των βασικών αξόνων του Προγράμματός της:

Κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη

• Μηδενικά δημοτικά τέλη για οικογένειες με ΑΜΕΑ,
• Εστιατόριο για ευπαθείς ομάδες
• Διανομή φαγητού σε σπίτια για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
• Στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών,
• Ενδυνάμωση του δικτύου προστασίας των κακοποιημένων γυναικών
• Εκ βάθρων αναδιάρθρωση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου
• Δημιουργία δομών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των δημοτών
• Ενίσχυση του φιλοζωϊκού κινήματος.

Μεταξύ μας μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Μιλάμε με καθαρές κουβέντες. Ενώσαμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις προκειμένου να δώσουμε και να κερδίσουμε μάχες για την πόλη μας

Βελτίωση της καθημερινότητας

1) Καθαριότητα
• Καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας
• Αναβάθμιση του στόλου των απορριμματοφόρων.
• Προτεραιότητα στην ανακύκλωση
• Εγκατάσταση δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής οικιακών οργανικών αποβλήτων
• Δημιουργία δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (μεταφορά απορριμμάτων προς ΧΥΤΑ με container 35 κ.μ. στο όποιο θα μεταφορτώνονται 4 απορριμματοφόρα)
• Καλύτερη διαχείριση των 7.000 τόνων ετησίως πράσινων αποβλήτων.
• Συλλογή των βιοαποβλήτων των λαϊκών αγορών σε Skipper (μεταλλικοί κάδοι των 7 κ.μ.)
• Εφαρμογή μηχανικών μεθόδων για τροποποίηση δρομολογίων με κριτήριο τους κάδους που γεμίζουν συχνότερα

2) Καλύτερους δρόμους
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης μας είναι επιεικώς άθλια. Οι καλύτεροι δρόμοι και η συντήρηση του οδικού δικτύου δεν είναι έργο, ούτε πολυτέλεια, αλλά υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής που σέβεται τους δημότες και τους επισκέπτες της.

3) Βελτίωση του κυκλοφοριακού
• Αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων
• Σχεδιασμός του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης
• Ολοκληρωμένη ρύθμιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων
• Μελέτη με γνώμονα τις απαραίτητες αλλαγές στους δρόμους και όχι την αποδιοργάνωση του κυκλοφοριακού ιστού
• Εφαρμογή με κάθε τρόπο της απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
• Χάραξη ποδηλατοδρόμου από Κόκκινο Μύλο έως Θρακομακεδόνες.
• Ανάδειξη της οδού Αρχαίου Θεάτρου (Σαλαμίνος) σε οδό Πολιτισμού και αναψυχής σε σύνδεση με τις εργασίες αποκάλυψης του Θεάτρου.
• Αστικές συγκοινωνίες. Ανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών.

4) Ρύθμιση στο καθεστώς τροφοδοσίας καταστημάτων
Με γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τον εμπορικό κόσμο.

5) Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ΣΒΑΚ
• Προώθηση της μικροκινητικότητας και των εναλλακτικών μορφών αστικής μετακίνησης
• Ενίσχυση της ασφάλειας στις μεταφορές
• Ανάπτυξη δημοσίων υποδομών φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση
• Εφαρμογή ευφυών συστημάτων στον τομέα της στάθμευσης και κυκλοφοριακής διαχείρισης.

Τα μεγάλα έργα Υποδομών

Εδώ και χρόνια ο Δήμος Αχαρνών δεν υπάρχει στον χάρτη των μεγάλων έργων του κεντρικού κράτους. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν διεκδίκησε για τον Δήμο μας αυτά που του αναλογούν.
Ολοκληρωμένο σχέδιο για τα μεγάλα έργα που είναι απαραίτητα
• Απευθείας σύνδεση με το βασικό δίκτυο του Μετρό
Ενίσχυση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς στον Δήμο μας, με τη σύνδεση του στο δίκτυο του Μετρό.
• Αντιπλημμυρική προστασία
Επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων για την ασφάλεια των κατοίκων και την διαφύλαξη των περιουσιών τους.

• Δίκτυο Φυσικού Αερίου
Πρόσφατα η ΕΔΑ υπέγραψε συμφωνία με 38 Δήμους της Αττικής για την επέκταση του δικτύου της, οι Αχαρνές απουσίαζαν και πάλι. Γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.
Εμείς θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε τη σύνδεση του Δήμου μας με το δίκτυο φυσικού αερίου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

• Υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος
Διεκδίκηση εφαρμογής της υπογειοποίησης αρχικά στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα σημεία που βρίσκονται κοντά στην Πάρνηθα και τις δασικές της εκτάσεις.

• Υλοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής
Η επιτακτική ανάγκη κατασκευής νέας σιδηροδρομικής γραμμής που να παρακάμπτει το κέντρο των Αχαρνών. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες από το 2015 οι οποίες μένουν αναξιοποίητες.

• Αποζημιώσεις για υπερτοπικές χρήσεις
Ο Δήμος επιβαρύνεται εδώ και πολλά χρόνια με δεκάδες υπερτοπικές χρήσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Δυστυχώς ,το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα με την σοβαρότητα που του αξίζει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

• Σχολικές υποδομές – Παιδικοί Σταθμοί
Α) Ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος και έλεγχος επικινδυνότητας
Β) Άμεση αποκατάσταση των φθορών
Γ) Υλοποίηση νέων, σύγχρονων βιοκλιματικών σχολικών κτιρίων

• Χώροι αναψυχής και άθλησης
Σχέδιο ανάταξης όλων των δημοτικών χώρων άθλησης και αναψυχής, ώστε να γίνουν άμεσα πιο πολλοί πιο λειτουργικοί, ασφαλείς και περιποιημένοι.

Ασφάλεια

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα στο Δήμο μας είναι το ζήτημα της ασφάλειας.
Οι Αχαρνές τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζονται συστηματικά, έχοντας μετατραπεί πλέον σε κέντρο παράνομων συναλλαγών και παραβατικών συμπεριφορών.
• Πλήρη εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Οι δεσμεύσεις τις πολιτείας δεν θα δεχτούμε να μείνουν στα χαρτιά.
• Εφαρμογή του σχεδίου «Φως Παντού». Με την αντικατάσταση και την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πάρκο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά των Αχαρνών. Όπου υπάρχει φως, δεν υπάρχει παραβατικότητα.

Όπως ανέφερε η Υποψηφία Δήμαρχος Αχαρνών Ευρώπης Κοσμίδη για το Πρόγραμμα της παράταξης της “Όλα αυτά δεν αποτελούν κενές υποσχέσεις, μότο και τσιτάτα, αλλά μέσα από την εφαρμογή του προγράμματός μας θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις“.

Κλείνοντας την ομιλία της και καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκόμενους όρισε την εκδήλωση των εγκαινίων ως αφετηρία νίκης αναφέροντας “Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Μεταξύ μας μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Μιλάμε με καθαρές κουβέντες. Ενώσαμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις προκειμένου να δώσουμε και να κερδίσουμε μάχες για την πόλη μας. Δώστε μου τη δύναμη να συνεχίσω. Δώστε μου τη δύναμη να δώσω λύσεις για τον Δήμο“.

 

Μοιραστείτε το…