Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Οινόφυτα: Το έργο που θα λυτρώσει τη Δυτική Αττική από το κυκλοφοριακό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Το έργο που -αν υλοποιηθεί- θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο.

Το έργο που -αν υλοποιηθεί- θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο.

Μέσω του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την Ελευσίνα με τα Οινόφυτα, τα φορτία από τον λιμένα Ελευσίνας θα διακινούνται γρηγορότερα προς την Β. Ελλάδα, θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία από τα βαρέα οχήματα στο Θριάσιο πεδίο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενώ θα αποσυμφορηθεί και ο Κηφισός από τα φορτηγά.

Όσον αφορά στον εμπορικό λιμένα Ελευσίνας, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη εμπορευματική κίνηση και προς ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι η σύνδεση των λιμενικών υποδομών με το τρένο και το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

 «Η πρότυπη πρόταση για την χάραξη του νέου οδικού άξονα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των εμπορικών φορτίων από τον λιμένα Ελευσίνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος, Απόστολος Καμαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει σχετική αναφορά του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, για νέο οδικό άξονα Ελευσίνας-Οινοφύτων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κορεσμένη λεωφόρος Κηφισού.

O αυτοκινητόδρομος θα ξεκινά από την περιοχή της Ελευσίνας, σε κόμβο με την Αττική Οδό και θα καταλήγει στην περιοχή των Οινόφυτων, εκτιμάται ότι θα μπορεί να διοχετευθεί όλη η κίνηση των βαρέων οχημάτων και εμπορικών δρομολογίων (εμπορευματοκιβώτια, μεταφορές προϊόντων σε διάφορες περιοχές της χώρας κλπ).

Ο κ. Νίκος Ταχιάος στην ομιλία του είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία για το δύσκολο κυκλοφοριακό της Αττικής προσθέτοντας ότι θα γίνουν οδικές παρεμβάσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν την τριπλή επέκταση της Αττικής Οδού  και την σύνδεση Ελευσίνα – Οινόη, οι οποίες έχουν κατατεθεί μέσω των Προτύπων Προτάσεων, σημειώνοντας ότι για την τελευταία το Υπουργείο θα επιθυμούσε να συνοδεύεται και από Σιδηροδρομική σύνδεση με το Θριάσιο.

Πρόσθεσε, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ένα νέο νομοσχέδιο για το πλαίσιο των Πρότυπων Προτάσεων μέσω του οποίου θα αλλάξει η επιτροπή αξιολόγησης.

Πηγή : https://thriassio.gr

Μοιραστείτε το…