Ακούω – Βλέπω – Σχολιάζω

ΑΡΘΡΑ

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙ

Κορονοϊός: 43.914 κρούσματα και 118 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα (21 Νοεμβρίου 2022 – 27 Νοεμβρίου 2022). Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 93. Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτει- ας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.283 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 183, -6% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρί- ων ανέρχεται σε 1.250 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 179, 9% εβδομα- διαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 93 (71.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 74 έτη και το 89.2% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Δήμος Παιανίας σήμερα ανακήρυξε τον Αθανάσιο Μαρτινού ως Επίτιμο Δημότη Παιανίας και τον τίμησε απονέμοντας του το Διάσημο του Αγίου Αθανασίου και το Κλειδί της Πόλης. Μια έμπρακτη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του κ. Μαρτίνου σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική. Μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης του στις τοπικές κοινωνίες και στους ΟΤΑ.

Περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 έχουν οι δήμοι για υποβολή προτάσεων και αποδεικτικών στοιχείων. Πώς θα αλλάξουν οι τιμές. Τι προβλέπει η διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Χωρίς αναδρομική ισχύ θα εφαρμοστούν οι διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όσες περιοχές της χώρας αποδειχθεί ότι οι τιμές ζώνης που ισχύουν σήμερα είναι υπερβολικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τριγμοί στην παράταξη του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου Ανεξαρτητοποιήθηκαν 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι Την ανεξαρτητοποίησή τους από την Παράταξη του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου ανακοίνωσαν κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι και πιο συγκεκριμένα οι : Δημήτρης Κουκουβίνος, Ανδριάνα Αλεβίζου, Παναγιώτα Μηλιώνη, Κωνσταντίνος Γκόγκος και Νικόλαος Δρακόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό τοπίο στο Δήμο Ιλίου αλλάζει και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Ίδωμεν…

Επίκαιρη ερώτηση για τα ποντιακά δάνεια: Η βουλεύτρια ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη ζήτησε στη Βουλή να εγγυηθεί το Δημόσιο για την αποπληρωμή των δανείων των ομογενών.

Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή : Διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευ- ση, στην Αττική Οδό. «Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ. Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

Σαφής και κατηγορηματικός, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θέμης Οικονόμου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη: «Εγώ δεν διόρισα ούτε έκανα μόνιμο αλλά και ούτε υποσχέθηκα δεν κανέναν κάτι τέτοιο. Όμως τρέχω και θα τρέχω για τον δίκαιο αγώνα του κάθε εργαζόμενου . Σε ενημερώνω δε ότι αυτά τα παιδιά δουλεύουν και είχαν προσληφθεί για 8 μήνες και όλοι τους δουλεύουν πάνω από δύο χρόνια. Πάντως αν θέλεις ρώτα και τον σύλλογο των εργαζομένων για να δεις πόσο τρέχουμε για να μην βρεθούν στο δρόμο κάποιες οικογένειες».

Την 25/10/2022 ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας έφερε θέμα αλλαγής ονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών και ως εκ τούτου προτείνει στο Σώμα τη νέα ονομασία «Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών – Μιχάλης Μενιδιάτης». Ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο Πρόεδρος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αλλαγής της ονομασίας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται από το νόμο για την αναγνώριση του ονόματος από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα:
• Την έγκριση αλλαγής επωνυμίας του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών,

• Δίνει εντολή στον Πρόεδρο για τις ενέργειες ολοκλήρω- σης των διαδικασιών που
απαιτούνται για την αναγνώριση από το Υπουργείο Πολι- τισμού.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και επίσημα ανεξάρτητοι οι Δημοτι- κοί Σύμβουλοι : Δημήτρης Κουκουβίνος, Ανδριάνα Αλεβίζου, Παναγιώτα Μηλιώνη, Κωνσταντίνος Γκόγκος και Νικόλαος  Δρακόπουλος. Με άλλα λόγια, το 1/4 των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Νίκος Ζενέτος» αποτελεί παρελθόν, ανεξαρτητοποιήθηκε και τραβάει τον δικό της, νέο, αλλά με εμπειρία αυτοδιοικητικό δρόμο.

Εμφανίζεται, συχνά, τον τελευταίο καιρό, στις Αχαρνές, ιδιαίτερα σε πολιτιστικά γεγονότα, ο προβεβλημένος δημοσιογράφος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΩΡΑ.

 

 

Μοιραστείτε το…