Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές (δείτε το Εγχειρίδιο Χρήσης)

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λειτουργία τέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 8 Αυγούστου 2023 η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 23:59 και είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (mcportal.ypes.gov.gr)

Δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης της πλατφόρμας έχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων (υποψήφιοι Δήμαρχοι/Περιφερειάρχες) για την υποβολή υποψηφιοτήτων των συνδυασμών.

Ο επικεφαλής κάθε συνδυασμού μπορεί να ορίσει έναν διαχειριστή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο οποίος θα μπορεί να καταχωρεί τους υποψηφίους, αλλά δεν θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τελική υποβολή του συνδυασμού.

Επιπλέον, πρόσβαση μπορούν να έχουν όλοι οι υποψήφιοι για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους, καθώς και οι αρμόδιοι πρόεδροι Πρωτοδικών και οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες των Πρωτοδικείων, για τον έλεγχο υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των συνδυασμών.

 

Οι επικεφαλής των συνδυασμών καθώς και οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν επιπλέον πληροφορίες για τη λειτουργία στη πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

Δείτε παρακάτω το Εγχειρίδιο Χρήσης:

Εγχειρίδιο-χρήσης-Ηλεκτρονικής-Πύλης-Υποψηφιοτήτων-Αυτοδιοικητικών-Εκλογών_v1.3

 

Μοιραστείτε το…