Απέδωσε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία, για τον Άγιο Βλάση.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πρωτοβουλία, Ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή  26 Μαΐου 2024,  η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας , για τα πέντε  χρόνια, που  παραμένει κλειστός  ο Μητροπολιτικός Ναός του Δήμου Αχαρνών,  για  γραφειοκρατικούς  λόγους  των συναρμόδιων  Υπουργείων, τόσο για την χρηματοδότηση, όσο και για  τα  διαδικαστικά , μελέτη, έγκριση, διαγωνισμός , επικύρωση και ανάθεση για την έναρξη εργασιών. 

Μια εκτεταμένη ενημέρωση έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας, στις 11 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα  εορτής  του πολιούχου Αγίου Βλασίου, ο οποίος ανέλυσε  τις μέχρι τώρα ενέργειες  και απέμεινε  η θετική  απόφαση  από το Ελεγκτικό Συνέδριο   τους επόμενους τρις μήνες.

Συμπτωματικά  αυτή η απόφαση, εκδόθηκε  την περασμένη Πέμπτη, τρεις  ημέρες μετά, την πρωτοβουλία  των  ενοριτών για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την είδηση αυτή, μετέφερε στην συγκέντρωση ο ίδιος Δήμαρχος  Σπύρος Βρεττός, στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, με την δέσμευση, πως με γρήγορους ρυθμούς  θα υποβληθεί  συμπληρωμένος  σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και  ελπίζει σε διάστημα οκτώ μηνών να έχουν ολοκληρωθεί όλα.

Δείτε τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της συγκέντρωσης, όπως τα κατέγραψε ως ενεργός δημότης Αχαρνών και γνωστός δημοσιογράφος των ειδήσεων του STAR Γιάννης Σωτηρόπουλος.

5 χρόνια παραμένει κλειστός για τους πιστούς ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Βλασίου, Ιστορικό Μνημείο και Τοπόσημο, που εγκαινιάστηκε το 1906 στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε δεύτερο βαθμό απέρριψε το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ Α.Ε.» (μοναδικός μέτοχος ο Δήμος Αχαρνών) και του οικονομικού φορέα «ARKITON Α.Ε.», για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Επισκευή – ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του υφιστάμενου Ιερού Ναού Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών με σύγχρονη αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 2.056.451,61 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. (2.550.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Αυτή η αρνητική εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, η οποία θα οφείλεται όχι μόνο στις προβλεπόμενες εκ του νόμου προθεσμίες (δημοσίευσης κλπ) αλλά και στις τυχόν προδικαστικές προσφυγές, αιτήσεις ακύρωσης – αναστολής, ενώπιον των αρμοδίων αρχών και δικαστηρίων.

Οι ενορίτες του Αγίου Βλασίου αλλά και πολλοί κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών πραγματοποίησαν την πρώτη τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Πολιούχου και Προστάτη της πόλης των Αχαρνών.  Δείτε  το σχετικό  βίντεο  ΕΔΩ :

https://www.facebook.com/100012898308539/videos/pcb.2440739766122967/974897237413890

Μοιραστείτε το…