Απόλυτη επιτυχία για την έκθεση του Αναστασίου Σωτηρίου “Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής 1950-1960”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φωτογραφική έκθεση “Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής 1950-1960″ του καλλιτέχνη φωτογράφου Αναστασίου Ι. Σωτηρίου, η οποία διοργανώθηκε –υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής– στον εκθεσιακό χώρο του πάρκου Τρίτση από την Πέμπτη 23 έως και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε ένα εξάπτυχο φωτογραφημένο σενάριο του καλλιτέχνη με λήψεις που αποτυπώνουν “πεποιημένες / σκηνοθετημένες” στιγμές από την καθημερινή ζωή στην περιοχή των Αχαρνών τις δεκαετίες του 1950 και 1960 με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Τάσος Αθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού, του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Ηλίας Αποστόλου, ο Γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, σημαίνοντα στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως (και πρωτίστως) εκλεκτό κοινό.

Στην τελετή χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Αχαρνών και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, ενώ για την έκθεση μίλησαν η ιστορικός Γιασμίνα Μωυσείδου και ο καλλιτέχνης.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην έκθεση, και με προβολή δύο μικρού μήκους ταινιών (βίντεο), που αποτελούν το επικουρικό/συμπληρωματικό εικαστικό υλικό του εικαστικού προϊόντος.

Στις μέρες που ακολούθησαν την έκθεση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου –μεταξύ αυτών η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων και αθλητισμού Αττικής κ. Ευρώπη Κοσμίδη, ο πρόεδρος του ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» κ. Ορέστης Σακελλαρόπουλος και τα μέλη του ομίλου, υποψήφιοι βουλευτές και αντιδήμαρχοι των Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Αχαρνών καθώς και αγαπημένοι συνάδελφοι και φίλοι του καλλιτέχνη.

 

Μοιραστείτε το…