Άρχισαν τα όργανα με το καλημέρα στο Δήμο Αχαρνων

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οπως γράφει και ο τοπικος μας Δημοσιογραφος Γιωργος Νιωρας:

 

« Ομόφωνη  η  εκλογή   του  Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.

Θερμό καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο  κ. Σπύρο Βρεττό.

Αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία εκλογής  της Δημοτικής Επιτροπής, η  Παράταξη «Αχαρνές για όλους», δηλώνοντας ότι θα  προσφύγει κατά της απόφασης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για το 2024,  χθες το απόγευμα Τρίτης   2 Ιανουαρίου 2024,  εξέλεξε  με απόλυτη ομοφωνία  το  Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος  εξελέγη ο  κ. Θέμης Οικονόμου, που προτάθηκε  από τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό.

Αντιπρόεδρος εξελέγη  κ. Θεόδωρος Συρινίδης που προτάθηκε από την επικεφαλής του Συνδυασμού  «Αχαρνές για όλους» κ. Χρήστο Ηλιάδη.  Και Γραμματέας εξελέγη  ο κ.   που προτάθηκε από την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών» κα Παναγιώτα Αγγελοπούλου.

Η ψηφοφορία ήταν  φανερή δια ανατάσεως της χειρός, για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση προήδρευσε ο δεύτερος  σε σταυρούς από τον συνδυασμό του Δημάρχου  Σπύρου Βρεττού, κ. Μιχάλης Βρεττός.

Στην αρχή της συνεδρίασης  ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, στο θερμό καλωσόρισμα  του,  ευχήθηκε  σε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους να έχουν καλή και εποικοδομητική  θητεία.

 

Ακολούθησε  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τις καθιερωμένες ευχές, από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και τους   επικεφαλής των  συνδυασμών.

Στο  δεύτερο θέμα  για την Εκλογή  Δημοτικής Επιτροπής διεξήχθη ψηφοφορία με κάλπες.  Μία για την πλειοψηφία  και μία  για τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Ανακοινώνοντας ο Πρόεδρος  την διαδικασία, ανέφερε ότι στα ψηφοδέλτια βάζουν έως πέντε σταυρούς. Έτσι τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας  και σωστά έβαλαν έως πέντε  σταυρούς. Το ίδιο έπραξαν  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Εκ των υστέρων και αφού  είχαν καταμετρηθεί  η  ψήφοι, διευκρινίστηκε ότι υπήρχε μια αναντιστοιχία.  Μέχρι πέντε σταυρούς εδικαιούτο μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ οι της μειοψηφίας  μόνο έως τρείς ψήφους.    

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις  από τον επικεφαλής της Παράταξης «Αχαρνές για όλους», Χρήστο Ηλιάδη, τονίζοντας πως η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που δεν διευκρίνισε, κάτι που και με την παρέμβαση του Δημάρχου, δεν υιοθετήθηκε  η επανάληψη της ψηφοφορίας για την κάλπη της μειοψηφίας.

Μάλιστα  σε αυτό συνέτεινε και η παρέμβαση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κας Αγγελοπούλου, που πράγματι ήταν στα πλαίσια του νόμου, αφού τα ψηφοδέλτια της είχαν μέχρι τρεις σταυρούς. Ενώ  στην παράταξη «Αχαρνές για όλους»  του Χρήστου Ηλιάδη, τρία ψηφοδέλτια  είχαν πέντε σταυρούς.

Τελικά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες  από τον κ. Χρήστο Ηλιάδη, ο Πρόεδρος   Θέμης Οικονόμου, ανακοίνωσε πως θα τηρήσει τον Νόμο, που λέει ότι τα ψηφοδέλτια  της μειοψηφίας που έχουν πάνω από τρις  σταυρούς ακυρώνονται.

Στο σημείο αυτό, καταγγέλλοντας την διαδικασία και τονίζοντας πως θα προσφύγει  στην αποκεντρωμένη  για ακύρωση της όποιας απόφασης, αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος με την ακύρωση  των τριών ψηφοδελτίων, έμειναν τα  τρία έγκυρα από την «Λαϊκή Συσπείρωση», έγινε κλήρωση για την σειρά, και δύο από την παράταξη «Αχαρνές για όλους», έγινε κλήρωση για την σειρά.

Για  την  καλύτερη  ενημέρωση  σας,  δες  τε  το  βίντεο της  συνεδρίασης  και μετά βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Τέλος  πάντων…η πρώτη συνεδρίαση δεν δείχνει καλή εξέλιξη.

Από μας, Καλή χρονιά!!! Με υγεία και ελπίδες  για καλύτερες μέρες.» 69

Αρχισαν τα όργανα νωρίς και απο το πρώτο δημοτικο Συμβουλιο , άφου ο παντα ΠΡΟΕΔΡΟΣ είναι γνωστός σε αυτά.
5 χρόνια είναι , θα περάσουν(;)

Μοιραστείτε το…