Χρήστος Σπίρτζης: Καταστροφικό το αποτύπωμά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις Αχαρνές

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Χρήστος Σπίρτζης, Βουλευτής Αν. Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις Αχαρνές δυστυχώς είναι τα δελτία ειδήσεων για εγκληματικές δραστηριότητες και η μοναδική επίσκεψη του Κυριάκου Mητσοτάκη με μερικούς δεκάδες φανατικούς οπαδούς του.

Η τετραετής διακυβέρνηση Μητσοτάκη φεύγοντας, αφήνει έντονο το καταστροφικό αποτύπωμά της και στις Αχαρνές.

Η περιοχή με τους υπερήφανους πολίτες αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα χρειάζεται λύσεις, οραματικό σχέδιο και ανθρώπους που να μπορούν να το υλοποιήσουν. Οι συμπολίτες μας χόρτασαν από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μεγάλα λόγια και πλήρη ανυπαρξία δουλειάς, σχεδίου και έργου.
Χόρτασαν από πολιτευτές που μιλούν πολύ, καπηλεύονται τον τόπο, εμπορεύονται την καταγωγή, καπηλεύονται τον πόνο και την αγωνία των πολιτών και στο τέλος δεν κάνουν τίποτα, ούτε για τον τόπο, ούτε για τους πολίτες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν προσέφερε το παραμικρό στο Μενίδι αλλά, αντίθετα, κόλλησε όλα τα έργα, δεν ενέταξε σε χρηματοδότηση ώριμα έργα με ολοκληρωμένες μελέτες που είχαν εκπονηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ όπως η υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου και δεν ολοκλήρωσε κανένα έργο από αυτά που είχαν ξεκινήσει ή ήταν προς υλοποίηση, όπως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα σχολεία, η διάνοιξη οδών.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να καπηλευθούν (κατά την προσφιλή τακτική τους) τα δικά μας πεπραγμένα, βγάζοντας φωτογραφίες σε έργα που δεν τα ολοκληρώνουν ποτέ.
Στην πόλη που αρκεί μία μέτριας έντασης βροχή για να πλημμυρίσει, σήμερα υπάρχουν μόνο λόγια και μαυρογιαλούρικες εξαγγελίες για δήθεν δίκτυα όμβριων. Μόνο ψέματα και καπηλεία.
Μετά από δεκαετίες αδράνειας, ως κυβέρνηση δημοπρατήσαμε τους βασικούς υποδοχείς του Δήμου Αχαρνών, το ρέμα της Εσχατιάς και της Καναπίτσας. Σήμερα, έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τα έργα αυτά όμως το επιτελικό κράτος των “αρίστων” απέτυχε.

Στον αέρα άφησαν μια σειρά ακόμη αναγκαίες για τις Αχαρνές παρεμβάσεις τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε έτοιμες προς υλοποίηση: Συγκοινωνιακοί κόμβοι, η σύνδεση με την Πάρνηθα, η αποξήλωση του στρατοπέδου Καποτά, οι διανοίξεις δρόμων, η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, η υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου έμειναν στα συρτάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ολοκληρωμένοι διαγωνισμοί για νέα λεωφορεία, για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων και πολλοί άλλοι ακυρώθηκαν για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος των πολιτών. Αντί για νέα λεωφορεία που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες, στο Δήμο Αχαρνών χωροθετήθηκε παράνομος χώρος στάθμευσης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ.
Ακόμη και τα σχολεία, που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται, για να λυθεί η ντροπή της κατάντιας της σχολικής στέγης σε container, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν και κόλλησαν αλλά κι αυτά εντάχθηκαν σε υποσχέσεις δήθεν άμεσης ολοκλήρωσης.
Η ανυπαρξία πολιτικών για τους νέους ανθρώπους, καθρεφτίζονται στα σχολεία, στις αθλητικές υποδομές, στην ανυπαρξία κινήτρων για νέες επιχειρήσεις νέων ανθρώπων, στην ανυπαρξία δράσεων για τους νέους. Οι δε πολιτικές για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, τους βιοτέχνες και τους καταστηματάρχες, κατευθύνονται στην αναστολή λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους.

Η γενικότερη πολιτική της ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, συμπληρώνει το ασφυκτικό περιβάλλον για κάθε οικογένεια, για κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση.
Η στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας έμεινε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, αφού οι άδειες που ως τώρα έχουν εκδοθεί είναι σχεδόν μηδενικές. Ο χωροταξικός σχεδιασμός ξεχάστηκε και ως όρος.

Για δε την εγκληματικότητα, οι υποσχέσεις του κ Μητσοτάκη και οι δεσμεύσεις του κ Θεοδωρικάκου στην περιοχή δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να σκεφτεί οποιοσδήποτε το μέγεθος της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας.

Πέρασαν 4 χρόνια εγκατάλειψης της κοινωνίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με οδυνηρό μηδενικό απολογισμό. 4 χρόνια εφιαλτικά, κοινωνικά ανάλγητα, με τις Αχαρνές και την Ανατολική Αττική ξεχασμένες, όπως πάντα από τη ΝΔ.

Το αίτημα της κοινωνίας μας για αλλαγή πολιτικής, για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια, για να υλοποιήσουμε το όραμα μας, για Δικαιοσύνη παντού,
Για να μειώσουμε τις ανισότητες ,
Για ένα Μενίδι που δεν θα ακούγεται μόνο στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών για εγκληματικές ενέργειες,
Για τον Δήμο Αχαρνών, που δεν πρέπει να έχει φράχτη τη σιδηροδρομική γραμμή και κοινωνικό φράχτη, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη Μητσοτάκη, στις 21 του Μάη η επιλογή είναι μία: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι προτιμούν τα έργα από τα λόγια.

Μοιραστείτε το…