Διεθνείς συνωμοσίες καίνε τον πλανήτη; (της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη
Αρθρογράφος – Επαγγελματίας BLOGGER
v.ch.maria@gmail.com

Ο πλανήτης καίγεται από την μια άκρη ως την άλλη. Πουθενά και σε καμία χώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ για τις πυρκαϊές.
Πουθενά και σε καμία χώρα δεν αναπτύσσεται ΣΩΣΤΟ στρατηγικό σχέδιο φύλαξης και προστασίας των δασών.
Το τίμημα γι’ αυτό είναι ασύλληπτα μεγάλο, θανάσιμο και μη αναστρέψιμο. Όλα δείχνουν ότι μια διεθνής συνωμοσία, καταστρέφει τον πλανήτη με περίεργα στάσιμες και άβουλες στο θέμα αυτό κυβερνήσεις, πασιφανώς ανίκανες να προστατεύσουν αποτελεσματικά και τον τελευταίο πολίτη, πόσο μάλλον δάση, πλανήτη, περιβάλλον, φύση.
Σε ό,τι αφορά την χώρα μας, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τις πυρκαϊές των τελευταίων τριάντα ετών, αρκεί μονάχα να παρατηρήσουμε τους αριθμούς. Αυτοί, είναι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες αυτής της καταστροφής…

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ – ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα ΑΝΤΙΝΕΡΟ υλοποιήθηκε από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο του 2022 με προϋπολογισμό εβδομήντα δύο εκατομμύρια ευρώ (72.000.000€) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΥΜΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ”
Στις Αχαρνές, ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ πόσο καλά εφαρμόστηκε το πρότζεκτ του καθαρισμού αυτού. Δεν χρειάζεται να κάνω άλλο σχόλιο. Γιατί να είναι ΑΛΛΙΩΣ στην υπόλοιπη χώρα όταν ο ΕΛΕΓΧΟΣ στα κονδύλια που διατίθενται απο τα προγράμματα, αποτελεί “γράμμα κενόν”;

2016-2020 δαπανήθηκαν πεντακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ (570.000.000€) για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαϊών.
Αντίστοιχα κονδύλια ΠΡΟΛΗΨΗΣ για το ίδιο διάστημα, εκατόν ογδόντα εννέα εκατομμύρια ευρώ (189.000.000€). Το συμπέρασμα εξάγεται μόνο του, δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιον.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ

Ακατανόητη παραμένει ειδικά στην χώρα μας η προσπάθεια ενίσχυσης της καταστολής αντί της ζωτικής ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

Ιδρύθηκε μετά τις θανατηφόρες πυρκαϊές των ετών 2021-22 με τα ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν. Εκατόν δύο δασικές υπηρεσίες και περίπου τρείς χιλιάδες εργαζόμενοι υπάγονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Το αποτέλεσμα; ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ: Μηδέν εις το πηλίκον…

ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τραγικά ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ και με μια απίστευτη διεθνή πρωτοτυπία: στις εκδηλούμενες πυρκαϊές: η συμμετοχή και ευθύνη τους ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ… ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ!!!
Δεν συμμετέχουν ΠΟΥΘΕΝΑ!! Η δασική υπηρεσία μετετράπει σε απλό παρατηρητή των γεγονότων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών, παρουσίασε μείωση 55%. Οι αντίστοιχοι πόροι ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 80%

Πεντακόσιοι δασολόγοι, ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, υπεύθυνοι για την χρηστή διαχείριση κονδυλίων ακόμα περιμένουν διορισμό!!

Ο Φορέας υλοποίησης σχεδιασμού και δράσης, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ αλλά….στο ΤΑΙΠΕΔ!!

Δασοφύλακες που θα έκαναν έγκαιρο εντοπισμό της πυρκαϊάς και θα εξασφάλιζαν την έγκαιρη πρόσβαση στον τόπο που αυτή εκδηλώθηκε, δεν υπάρχουν και ΑΝ υπάρχουν είναι σε αριθμό σχεδόν..ανύπαρκτοι!

ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΑ:Τα περισσότερα απο τα διακόσια που υπάρχουν στην χώρα…ΔΕΝ χρησιμοποιούνται!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΗΣ όπως drones, αισθητήρες,η χρήση του Δορυφόρου, κάμερες παντού δεν φαίνεται ούτε να υπάρχουν για τις υπηρεσίες, ούτε καν χρησιμοποιούνται.

Ακατανόητη παραμένει ειδικά στην χώρα μας η προσπάθεια ενίσχυσης της καταστολής αντί της ζωτικής ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για τα ώδε αναφερόμενα και κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει ΠΟΙΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στο θέμα των πυρκαϊών.
Κανείς δεν αντιλαμβάνεται την μη χρήση της τεχνολογίας και την καθυστερούμενη πρόσληψη προσωπικού χρήσης του.

Ολα οδηγούν σε θανατηφόρα ερωτήματα που πολλά, αφήνουν να σκέπτεται κάποιος διάφορα, αλλά η κατανόηση αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς είναι αδύνατη.
Εκτός εάν η καταστροφή του πλανήτη υπακούει σε διεθνείς συνωμοσίες…

 

Μοιραστείτε το…