Διεθνής “πράσινες” πιστοποιήσεις για την βιομηχανία ΜΕΓΑ που εδρεύει στις Αχαρνές – φωτοβολταϊκό σύστημα 3MWp στις οροφές της μονάδας της στις Αχαρνές

ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος σημαντικών διεθνών πιστοποιήσεων ως επισφράγισμα των δεσμεύσεών της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε., υιοθετώντας τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, έχει εστιάσει στη συστηματική μείωση των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία (πρώτες ύλες, συσκευασίες, αναλώσιμα, νερό κλπ.), στη μείωση του παρθένου πλαστικού και στη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών συσκευασίας, στην 100% χρήση πράσινης ενέργειας, στη βέλτιστη αξιοποίηση των αποβλήτων των παραγωγικών διαδικασιών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις πρωτοβουλίες Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο πάντα ένα θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Η 100% ελληνική εταιρεία – leader στον τομέα προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα εφαρμόζει υπεύθυνη περιβαλλοντική στρατηγική, με σημαντικές πρωτοβουλίες και διαφανείς διαδικασίες, ελεγμένες από αξιόπιστους διεθνείς φορείς πιστοποίησης.

Πράσινο Πιστοποιητικό – Εγγυήσεις Προέλευσης 100% Πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΜΕΓΑ έχει λάβει το Πράσινο Πιστοποιητικό που διασφαλίζει ότι το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύεται προέρχεται σε ποσοστό 100% από Σταθμούς Παραγωγής Πράσινης Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Επένδυση σε μεγάλο έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην εγκατάσταση ενός εκσυγχρονισμένου φωτοβολταϊκού συστήματος ονομαστικής ισχύος 3MWp στις οροφές κτιρίων της μονάδας της στις Αχαρνές Αττικής. Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τελευταίας τεχνολογίας, σε μια συνολική έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων, η ΜΕΓΑ αξιοποιεί πλέον την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή των προϊόντων της με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, στρέφοντας, παράλληλα, το παραγωγικό της μοντέλο προς ένα ανθρακικά ουδέτερο μέλλον.

Πιστοποίηση FSC® & PEFC.
Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με τα πρότυπα αειφορικής διαχείρισης FSC® (Forest Stewardship Council®) και PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκινάει από το δάσος και συνεχίζεται με αυστηρές προδιαγραφές στα στάδια της αλυσίδας παραγωγής, εξασφαλίζοντας για τους τελικούς καταναλωτές τη σιγουριά ότι αγοράζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Μοιραστείτε το…