Δήμος χωρίς καμία κοινωνική πρόνοια

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Η Αχαρναϊκή θα συνεχίσει να αναδεικνύει κοινωνικά θέματα με μεγάλη ευαισθησία ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν την βάση που απαιτείται.

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα φτάνουν διαρκώς καταγγελίες από γονείς που σημειώνουν πως τα πολλά σχολικά κτίρια του Δήμου μας είναι σε άθλια κατάσταση και η εικόνα τους δεν συνάδει με την εικόνα κτιρίων που φιλοξενεί παιδιά που στόχο έχουν να μάθουν.

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν είναι καινούργια και κρατά πολλά χρόνια με σχετικές καταγγελίες να έχουν γίνει και το 2019 για συγκεκριμένα σχολικά κτίρια με την κατάσταση να μην έχει αλλάξει. Αναμένουμε από το Δήμο αντί να σπαταλά χρήματα σε φιέστες με πρόσχημα την τοπική μας παράδοση και τα τοπικά μας πανηγύρια, να ασχοληθεί με την αναμόρφωση των σχολικών κτιρίων και να ζητήσει τον έλεγχό τους.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο θα παρακολουθούμε στενά και θα επανέλθουμε αξίζει να σημειωθεί και μία ακόμα καταγγελία πολλών γονέων που δείχνει πως ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας Δήμος χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσημο με διαλυμένες κοινωνικές δομές. Συγκεκριμένα πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά με προβλήματα, όπως αυτισμός, καταγγέλλουν πως αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικές δομές καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια.

Σε έναν Δήμο, όπως οι Αχαρνές, που οι κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες βασική δουλειά ενός Δήμου είναι να μπορεί να σταθεί αρωγός σε αυτές τις οικογένειες. Η δημοτική αρχή του κ. Βρεττού απέδειξε πως δεν μπορεί και δυστυχώς την ανεπάρκεια του την πληρώνουν οι πολίτες των Αχαρνών και ειδικά οι πιο αδύναμοι! Η Αχαρναϊκή θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει.

Μοιραστείτε το…