Δήμος για τα… πανηγύρια: Πόσο κόστισε το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στους Μενιδιάτες;

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όργιο σπατάλης του δημοσίου χρήματος έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Απριλίου στο Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Μενίδι. Με πρόσχημα πως καλούνται κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου το πανηγύρι κοστίζει, όπως λένε οι πληροφορίες περί τα 170.000 ευρώ!

Ποσό ασύλληπτο αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για έναν Δήμο με μεγάλο ποσοστό πολιτών στα όρια της φτώχειας, ένα Δήμο που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ αφού καταγράφει έλλειμμα άνω των 18 εκατ. ευρώ για το 2023 και έναν Δήμο ο οποίος έχει μείνει πίσω σε βασικές υποδομές.

Πριν λίγες εβδομάδες η Αχαρναϊκή παρουσίασε ρεπορτάζ με δρόμους βυθισμένους στο σκοτάδι. Τα πεζοδρόμια είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ βασικές υποδομές του Δήμου, όπως τα ΚΕΠ είναι υποβαθμισμένα.

Το θέμα ανέδειξε στην σελίδα της στα social media και η υποψήφια Δήμαρχος Ευρώπη Κοσμίδη, ρωτώντας επισήμως τον Δήμαρχο να δώσει στην δημοσιότητα το κόστος του πανηγυριού και καλώντας τον να επιστρέψει στην πραγματικότητα και να σταματήσει να σπαταλά το δημόσιο χρήμα, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθώς η σπατάλη με πρόσχημα ένα πανηγύρι, δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά απαρατήρητη και χωρίς λογοδοσία. Πρόκειται για ένα ζήτημα θεσμικό.

Ένα ζήτημα διαφάνειας και τελικά Δημοκρατίας. Για το θέμα η κ. Ευρώπη Κοσμίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η παράταξη την οποία φτιάχνουμε από την κοινωνία των πολιτών του Μενιδίου, η παράταξη Αχαρνές, αξίζουμε περισσότερα, από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε για να δώσει περισσότερη Δημοκρατία και Φωνή στους πολίτες του Μενιδίου. Ζητάμε το αυτονόητο: να μας πει ο Δήμαρχος Μενιδίου κ. Βρεττός πόσο ακριβώς κόστισε το πανηγύρι. Εδώ θα είμαστε να θέτουμε διαρκώς τα ερώτημα μέχρι να πάρουμε απάντηση“.

Μοιραστείτε το…