Δημοτικό Συμβούλιο για την Εγκληματικότητα ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Με ψήφισμα της στις 8 Ιουνίου 2023, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών ζητά από τη Δημοτική Αρχή άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Εγκληματικότητα, απαιτώντας ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα, μακριά από επικοινωνιακούς ελιγμούς.

 

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος: 

 

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά εγκληματικής δράσης στο Μενίδι, με την πυκνότητα αυτών των περιστατικών το τελευταίο διάστημα να είναι τόσο μεγάλα που μας γεννούν έντονη αγωνία για την ασφάλεια των παιδιών μας τόσο μέσα όσο και έξω από τα σχολεία.

Η ζωή μας Εμάς και των παιδιών μας γίνετε ανυπόφορη γιατί Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, Ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την δράση των Εγκληματικών κυκλωμάτων που δρουν στην περιοχή. Αξιοποιούν την χρόνια υποβάθμιση της περιοχής και την γκετοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Για εμάς τους γονείς το ζήτημα δεν κλείνει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μόνο στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, όταν έχει αποδειχτεί ότι από μόνο του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Αν τώρα δεν παρθούν μέτρα για την αντιστροφή της κατάστασης όσον αφορά την υποβάθμιση της πόλης μας, το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται με μεγαλύτερη οξύτητα.

Για τους λόγους αυτούς το παρόν ψήφισμα που καταθέτουμε προς την Δημοτική Αρχή σήμερα 8 Ιούνη οι γονείς των Αχαρνών ζητούμε- απαιτούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο να παραβρίσκονται και οι παρατάξεις που διεκδικούν την διοίκηση του δήμου με μοναδικό θέμα: “Εγκληματικότητα – Ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας μέσα και έξω από τα σχολεία”.

Το λιγότερο που περιμένουμε από την Τοπική Αρχή όπως και να εκφράζετε αυτή εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι να σταθεί δίπλα μας στην αγωνία που εκφράζουμε σήμερα για την ασφάλεια των παιδιών μας, με ουσιαστική συμπαράσταση στα αιτήματά μας και μακριά από κάθε τι επικοινωνιακούς ελιγμούς.

Μοιραστείτε το…