Δόση Θανάτου για νεαρό άνδρα – Κορυφώθηκε η υποβάθμιση της περιοχής Αγ. Δημητρίου – Πύργουθι

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Γιώργου Νιώρα

Προχθές σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος χρήστη ουσιών νέου άνδρα.

Εδώ και 13 χρόνια, η 15η Στάση ( πρώην Τελωνείου) και 16η Στάση Δημοκρατίας (Αγίου Δημητρίου), και η οδός Βαρδουσίων, καθημερινά δέχονται την επίσκεψη εκατοντάδων χρηστών ουσιών για την προμήθεια μια δόσης…θανάτου.

Είναι κυρίως άτομα ηλικίας από 18 ετών, έως 50 ετών, βεβαιωμένα ως χρήστες ουσιών, πλήρως εξαρτημένα εφόρου ζωής.

Η επίσκεψη των κατά 99,9%, είναι φιλειρηνική και φιλήσυχη, με μόνη αδυναμία, μετά την αγορά ναρκωτικής ουσίας, να την κάνουν χρήση αμέσως στα παρακείμενα οικόπεδα, αλλά και δημόσια εκεί, δίπλα της οδού Βαρδουσίων και δίπλα από την 16η Στάση.

Οι επικίνδυνες πιθανότητες, για ανεπιθύμητα συμβάντα, μπορεί κατά την άποψη των «υπευθύνων», να είναι λίγες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αλλά εγγύηση, ότι δεν θα συμβεί και πότε, το μεγάλο «κακό», ουδείς μπορεί να εγγυηθεί.

Προχθές, 12 Φεβρουαρίου 2023, ένας εκ των χρηστών, βρέθηκε νεκρός.

Αμέσως, επειδή η περιοχή αστυνομεύεται, αστυνομικοί βρέθηκαν εκεί αμέσως. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το ΕΚΑΒ, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα φύλαξης και παραλαβής του νεκρού.

Εδώ να σημειώσουμε, πως, η καθημερινή Αστυνομική επιτήρηση και φύλαξη, είναι διαρκής και πολύ ικανοποιητική.

Απεναντίας δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία Περιβαλλοντική παρέμβαση από την Περιφέρεια Αττικής, δεδομένου ότι η περιοχή, κατέστη άτυπα, νόμιμος καταυλισμός, λόγω στασιμότητας εργασιών του Σ.Κ.Α. και με την υπογραφή Πράξης Εφαρμογής Σχεδίου, που επιτρέπει μόνο, τις εισφορές για την πράξη Εφαρμογής και την δικαστική διεκδίκηση των υπό απαλλοτρίωση οικοπέδων, ενώ δεν επιτρέπεται καμιά διάνοιξη οδικών αξόνων ή δρόμων ανά οικοδομικό τετράγωνο και φυσικά κανένα έργο.

Διαχρονικό το αίτημα του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου, γιατί όλος αυτός ο συνωστισμός χρηστών, να διέρχεται μόνο δια μέσου της οδού Βαρδουσίων, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Εδώ να θυμίσουμε, ότι από το 2014 έως το 2018, στην οδό Βαρδουσίων, υπήρχε 24ωρη επιτήρηση, από Περιπολικό της Αστυνομίας. Από το 2019, χωρίς να υπάρχει καμιά βελτίωση της κατάστασης, το απέσυραν και καθιέρωσαν έκτακτης περιπολίες….

Σε ότι αφορά την κατανομή ευθυνών, για την επικρατούσα κατάσταση της Περιοχής στην Π.Ε, Αγίου Δημητρίου – Πύργουθι.

1. Σε καμία περίπτωση, δεν ευθύνονται οι κάτοικοι της περιοχής. Οι περισσότεροι από τους παλιούς κατοίκους, πούλησαν, όσο- όσο τις ιδιοκτησίες των, ακόμα και 10 χιλιάδες, όσο και οι εισφορές γης της πράξεις εφαρμογής.
2. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι εκατοντάδες χρήστες που καθημερινά επισκέπτονται την περιοχή. Η πιο βαριά αρρώστια της ζωής, σε μια βαριά αρρωστημένη κοινωνία.

3. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η ΕΛ.ΑΣ. προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες, με τις καθημερινές περιπολίες και επιτηρήσεις.

4. Όλες οι ευθύνες καταλογίζονται, στην Πολιτεία, την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υποδομών και στην Περιφέρεια Αττικής, που η εγκατάλειψη και η απραξία των συντηρεί μια επικίνδυνη κατάσταση, σχεδόν στο κέντρο των Αχαρνών.

5. Τελικά η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.

Ήδη ζούμε, έντονα, από το τραγικό δυστύχημα των ΤΕΜΠΩΝ.
Ας μην περιμένουμε να μας τύχουν ανάλογες εξελίξεις.

 

 

Μοιραστείτε το…