Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στην οδό Πίνδου από Αχαρνές προς Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη συμβολή της με τον Κηφισό αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης για την άρση επικινδυνοτήτων. Παράλληλα εκπονείται νέα μελέτη, προκειμένου να προγραμματιστεί η δεύτερη φάση για υλοποίηση εργασιών καθολικής συντήρησης της γέφυρας

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε έργα άρσης επικινδυνοτήτων του οδικού δικτύου σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας που εξυπηρετεί το κεντρικό αμαξοστάσιο των αστικών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα των τρόλεϊ που εξέρχονται από τον Κόκκινο Μύλο και εξυπηρετούν την Αττική.

Ταυτόχρονα, μετά από παρεμβάσεις, τέθηκε προς χρήση στο κοινό και η γέφυρα της οδού Πίνδου, η οποία εξυπηρετεί τις οδικές μεταφορές στην περιοχή της νέας Φιλαδέλφειας και των Αγίων. Αναργύρων.

Ειδικότερα μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε το Λεκανοπέδιο, στη συγκεκριμένη γέφυρα διαπιστώθηκαν από τους αρμόδιους μηχανικούς της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής εκτεταμένες φθορές στο τεχνικό τμήμα της κατασκευής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης τμημάτων και πτώσης τους στα διερχόμενα οχήματα αλλά και τους πεζούς.

Η πρώτη φάση άρσης επικινδυνοτήτων ολοκληρώθηκε μόλις μέσα σε εννέα μέρες, αυτή την χρονική περίοδο που οι ανάγκες μετακινήσεων είναι περιορισμένες, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Η οδός Πίνδου παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, και πλέον τα οχήματα μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια. Ωστόσο ήδη εκπονείται νέα μελέτη, προκειμένου να προγραμματιστεί η δεύτερη φάση για υλοποίηση εργασιών καθολικής συντήρησης της γέφυρας.

Μοιραστείτε το…