“Εδώ θα λέμε αλήθειες” της Ευρώπης Κοσμίδη: Οι “αόρατες” δυνάμεις του Μενιδίου

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει η Ευρώπη Κοσμίδη
Υποψήφια Δήμαρχος Αχαρνών
Περιφερειακή Σύμβουλος – Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων και Αθλητισμού Αττικής

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες από τις εθνικές εκλογές της χώρας και λίγους μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παρακολουθώντας στενά όσα λένε τα κόμματα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, έχω επικεντρωθεί στα όσα λέγονται – ή δεν λέγονται για να ακριβολογώ – για το Μενίδι.

Δυστυχώς σε μία ακόμα εκλογική μάχη παρατηρώ πως η περιοχή μας, που είναι η πολυπληθέστερη της Ανατολικής Αττικής δεν καταλαμβάνει στον Δημόσιο διάλογο την θέση που της αξίζει.

Θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένη: η Αν. Αττική στην οποία ανήκει το Μενίδι, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία τεράστια ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος για την περιοχή μας είναι πως αποτελεί από τις ελάχιστες περιοχές πανελλαδικά που έχει αύξηση πληθυσμού στην απογραφή του 2021.

Οι περιοχές αναπτύσσονται με τους Δήμους να παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για τους δημότες. Ο μόνος Δήμος που φαίνεται πως δεν έχει κανένα πλάνο για το μέλλον είναι το Μενίδι. Τώρα εκπονείτε το πλάνο για το πώς ονειρεύονται οι δημοτικές αρχές τους Δήμους το 2030.
Για μία ακόμα φορά βλέπω πως το Μενίδι θα χάσει το τρένο και το 2030 θα είμαστε ακριβώς στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Εγκληματικότητα, μιζέρια και ανακύκλωση της εσωστρέφειας. Η παράταξη «Αχαρνές, αξίζουμε περισσότερα» έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό έναν αγώνα για να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Να κάνει ορατούς τους ανθρώπους εκείνους που για την δημοτική αρχή δεν φαίνονται. Είναι οι «αόρατες δυνάμεις» τις οποίες αγνοούν όλοι και οι οποίες θα γίνουν ορατές στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Έχουμε δώσει ένα όρκο, το Μενίδι να μην χάσει αυτή την ευκαιρία και να μην δούμε για μία ακόμα φορά την ανάπτυξη να περνά από δίπλα.

Μοιραστείτε το…