“Εδώ θα λέμε αλήθειες” της Ευρώπης Κοσμίδη: Οι πολίτες δεν θέλουν πια γενικολογίες, θέλουν προτάσεις

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει η Ευρώπη Κοσμίδη
Υποψήφια Δήμαρχος Αχαρνών
Περιφερειακή Σύμβουλος – Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων και Αθλητισμού Αττικής

 

Μετά από μία πολύ μεγάλη και πολύμηνη προεκλογική περίοδο, ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Επέλεξε κυβέρνηση. Αυτό που έπλεξε ουσιαστικά είναι η σταθερότητα όπως εκφράζεται από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις πολλές προκλήσεις, που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν.
Και εδώ στον δήμο μας, στον Δήμο Αχαρνών, το αποτέλεσμα ήταν καθαρό: η Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε έναντι των υπόλοιπων κομμάτων, ακολουθώντας τη γενική τάση που επικράτησε στην πλειονότητα των Δήμων της επικράτειας, όπου κατάφερε να κερδίσει 325 από τους 332. Για μένα προσωπικά είναι σαφές, ότι αυτό που κέρδισε τις εκλογές ήταν ο προγραμματικός λόγος έναντι της αοριστίας και της τοξικότητας.

Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν πια γενικολογίες και θεωρητικολογίες, θέλουν προτάσεις. Δεν θέλουν κυβερνήσεις της λογικής «βλέποντας και κάνοντας», αλλά ζητούν συγκεκριμένο σχέδιο.

Γιατί και σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν τον προγραμματικό λόγο

Το αίτημα αυτό, γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί το βασικότερο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα πεπραγμένα ή μη των Δήμων και της Περιφέρειας στους οποίους ανήκουν. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση με τις παρεμβάσεις της μπορεί εύκολα να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών ή αντίθετα μπορεί να την επιδεινώσει.

Ας σκεφτούμε μόνο πόσο καίρια ζητήματα της καθημερινότητας ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων: η καθαριότητα, οι δρόμοι, ο φωτισμός, οι χώροι στάθμευσης, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, η δημοτική συγκοινωνία, η συνεργασία με τους οργανισμούς κοινής ωφελείας και δικτύων. Ό τι δηλαδή μπορεί να κάνει μια πόλη φιλική και βιώσιμη ή το αντίθετο εχθρική και απαρχαιωμένη.

Οι εθνικές εκλογές λοιπόν ολοκληρώθηκαν και την σκυτάλη παίρνουν πλέον οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την καθημερινότητα που θέλουν. Θα κληθούν να πάρουν την απόφαση ποιος μπορεί να δώσει λύσεις στα μικρά και στα μεγαλύτερα προβλήματα που τους απασχολούν. Ποιος μπορεί να διεκδικήσει για εκείνους και ποιος έμεινε με τις υποσχέσεις. Ποιος έταξε και ποιος τελικά έπραξε.

Γιατί και σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν τον προγραμματικό λόγο. Το σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και δεν θα μείνει στα χαρτιά.
Όμως θα κρίνουν και τα πρόσωπα. Πέρα και πάνω από κόμματα. Γιατί στον Δήμο έχουμε μόνο ένα χρώμα: των Αχαρνών!

Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν εκείνους που θα εφαρμόσουν πρόγραμμα. Και βέβαια εκείνους που είχαν την ευκαιρία, που είχαν μπροστά τους τέσσερα ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν το έκαναν.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

 

Μοιραστείτε το…