ΕΔΩ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή

Το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκα στην Ρόδο στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένω- σης Περιφερειών Ελλάδος. Εκεί παρουσία όλων των Περιφερειαρχών της χώρας και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, επιβεβαιώσαμε για μία ακόμα φορά αυτό το οποίο ξέρουμε όσο ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον σημαντικότερο βραχίονα μεταξύ πολιτών και κεντρικής εξουσίας, καθώς στηρίζεται στην αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.

Εμείς οι αυτοδιοικητικοί είμαστε εκείνοι που βρισκόμαστε καθημερινά με τους πολίτες και γνωρίζουμε τα προβλήματα των περιοχών που διαμένουμε.

Εμείς οι αυτοδιοιητικοί είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε τους συμπολίτες μας προσωπικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εμείς οι αυτοδιοικητικοί είμαστε εκείνοι που καλούμαστε να αναχαιτίσουμε πολλές από τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας σε πρωτογενές επίπεδο.

Αυτό κάναμε και την περασμένη δεκαετία με την οικονομική κρίση, αυτό κάναμε και κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αυτό πράττουμε και τώρα με τη νέα ενεργειακή κρίση. Είναι όμως κοινώς αποδεκτό πως δεν μπορούμε μόνοι μας.

Σε όλη την Ευρώπη η αυτοδιοίκηση αναβαπτίζεται και αποτελεί τον βασικό πυλώνα απορρόφησης κονδυλίων και εν συνεχεία έργων. Αυτό πρέπει να ενταθεί αι στην Ελλάδα.

Μπροστά μας έχουμε δύο βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης , όπου μπορούν να αναμορφώσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Αρκεί και η κεντρική εξουσία να αντιληφθεί πως πρέπει η ενίσχυση να είναι ουσιαστική και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

Εμείς ως αυτοδιοικητικοί θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και απέναντι στους πολίτες και διεκδικώντας τα αυτονόητα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες του 2030, που θα αποτελούν το ισχυρότερο δίχτυ προστασίας έναντι των πολλών προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια.

Προσωπικά δεσμεύομαι πως σε αυτή την μάχη θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Με τους Μενιδιάτης για το Μενίδι.

Της Ευρώπης Κοσμίδη

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *