Είναι η κυρία Ευρώπη Κοσμίδη η επόμενη Δήμαρχος Αχαρνών; (της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη)

ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Είναι η κυρία Ευρώπη Κοσμίδη η επόμενη Δήμαρχος Αχαρνών;
… “δια της απλής λογικής”

Εδώ και περίπου δυο δεκαετίες, παρακολουθούμε μια χούφτα των ΙΔΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, των ίδιων οικογενειών, των ίδιων συγγενών, των ίδιων ωφελημένων, των ίδιων “τίποτα”

να γίνονται …”πλούσιοι”

τα χρήματα του δημοσίου τομέα να εξαφανίζονται

– να μην λογοδοτεί ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, τι ακριβώς τα έκανε (τα πασιφανώς και με αποδείξεις “μεταλλαγμένα” “οικονομικά έγγραφα” δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ)

– να μην γνωρίζει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, ποια ακριβώς είναι η περιουσία γης της πόλης

– να μην ξέρει ΠΟΙΟΙ εργάζονται στον δήμο

να μην απαντάται συστηματικά και ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ, καμία ερώτηση ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ πόσο μάλλον …δημοτών

Τύπος ουσιαστικά ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

οι δημότες να βογκούν -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- από φόβο που τους εμπνέει η Εγκληματικότητα, η Ανεργία, η Ανέχεια, η έλλειψη των ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ παροχών μιας δημαρχίας

ο δημότης να είναι ΞΕΝΟΣ στο “σαλόνι” της οδού Φιλαδελφείας και εν κορυφή…η ΑΜΕΤΡΗ ΕΠΑΡΣΗ, κοινώς τα καβαλημένα καλάμια των “ΤΙΠΟΤΑ” του Δήμου Αχαρνών να προκαλούν στεγνά τους δημότες με τρόπο αισχρό, ποταπό, σιχαμένο, ακατάλληλο, χωρίς την παραμικρή ένδειξη ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ένα παράδειγμα μπορείτε να ..απολαύσετε ώδε στο.. εύοσμο κείμενο και την ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟ που δημοσιεύθηκε σε γνωστό ΜΜΕ με την σημείωση που με εξόργισε όσο τίποτα άλλο :

Κουτσομπόλες και σεις όλοι που ντρέπεστε και φοράτε την κουκούλα, Από τους Θρακομακεδόνες μέχρι τον Κόκκινο Μύλο και από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ.

Δείτε το εδώ:

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ…ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;;

 

Εδώ και περίπου δυο δεκαετίες, ΔΥΟ ΜΕΡΙΔΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ “εκλέγουν” τους τοπικούς “αρχονταίους” με τον γνωστό -και στις πέτρες- τρόπο:

οι ωφελημένοι της πόλης με θέσεις, δουλειές κατ’ ανάθεσιν, διορισμούς, ιδιαιτέρως οι ΠΑΜΠΟΛΟΙ που ωφελήθηκαν με την ανέντιμη πράξη των δήθεν “απαλλοτριώσεων” των οποίων ένας ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ θα απεδείκνυε το συγκεκριμένο έγκλημα Γης, η βασική αιτία ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και μερικά λυκόρνια των μεσιτών, κάποια μάλιστα ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ, λυμαίνονται την Γη μας.

η δύστυχη ομάδα των “αναξιοπαθούντων δημοτών” και μεταναστών κάθε λογής που στις γωνίες των εκλογικών κέντρων, εισπράττουν το αντίτιμο της ψήφου τους πριν μπουν για να ψηφίσουν ομού μετά του…”σταυρωμένου” συγκεκριμένου ψηφοδελτίου του “υποψηφίου που ..ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΟ!!”

Εδώ και περίπου δυο δεκαετίες, -στο διαδίκτυο υπάρχουν ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από διοικούντες των κοινωνικών αυτών ομάδων για το έγκλημα αυτό– που ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και δίνει το δικαίωμα σε βδελύγματα του τόπου να γίνονται μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να επαίρονται ότι…”εκλέγονται από τον Λαό”! ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

“επιφανείς” που ελέγχουν ομάδες δημοτών τις ψήφους των οποίων πουλάνε προεκλογικά στους υποψηφίους δημαρχαίους έναντι θώκων με υψηλότατο αντίτιμο…και βλέπεις να διαχειρίζεται την τύχη σου…αυτός που ξέρεις πως έπρεπε να μην διαχειρίζεται ούτε την τύχη… κοτετσιού!

..έτσι ακριβώς, δολοφονείται η ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ της τοπικής Αυτοδιοίκησης των Αχαρνών ΣΩΣΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, με αγνοημένη, αδιάφορη μέγιστη μερίδα των ΑΘΩΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ που δεν ανήκουν στις ως άνω τρείς κατηγορίες, αλλά ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ αφού τους έχει γίνει συνείδηση το..

“όλοι ίδιοι είναι, τι θα αλλάξει, ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ”.

Αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είχε διαβάσει ΕΓΚΑΙΡΩΣ τις καταγγελίες που κάνει ο υγιής Τύπος των Αχαρνών, θα είχε παρέμβει και τα πράγματα στην πόλη θα ήταν αλλιώς. Αλλά…

ΟΜΩΣ:

Σε κοινής προβολής σελίδες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η κραυγή των ΑΘΩΩΝ και μη συμμετεχόντων σε καμία λοβιτούρα δημοτών των Αχαρνών, η κραυγή που συγκλονίζει όλους όσους την διαβάζουν, είναι η εξής:

-“..πως θα γλυτώσουμε από αυτή την κατάσταση; ΠΟΙΟΣ θα μας γλυτώσει και θα κάνει την ζωή μας καλύτερη;”

Και ενώ οι ΕΝΟΧΟΙ είναι πασίγνωστοι, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, παρανόμως ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ, με διορισμένες ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ, μας φταίει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ο κακός μας ο καιρός, ο άλφα, ο βήτα, το Σύμπαν….αλλά όχι οι αληθινοί φταίχτες!!

Και ξαφνικά…

…πέφτει σαν κομήτης στο προεκλογικό σκηνικό…η κ. ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΙΔΗ.

Στην αρχή, ουδείς το έλαβε υπ’ όψιν του. Μια Γυναίκα στην Δημαρχία; ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ…

Εμείς, καταλάβαμε από την αρχή ότι κάπου στο βάθος “ξημερώνει”. Το γιατί, το ξέρουμε όλοι όσοι ζούμε στην πόλη και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα.

Δεν θα μακρηγορήσω γιατί δεν είναι το φόρτε μου να παπαγαλίζω ότι έγραψα ήδη προ καιρού …

Απλά.. η κ. ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΙΔΗ….ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Δεν ελέγχεται για βρωμιές και καταχρήσεις και γενικώς…ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ.

Αυτό της το “ελάττωμα” αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι δεν θα είναι εύκολο να το πολεμήσουν ούτε οι …ινστρουχτόροι της πόλης, ούτε οι ωφελημένοι.

Οι δημότες, η μέγιστη μερίδα των ΑΘΏΩΝ και ταλαιπωρημένων στο έπακρο, έχουν καταλάβει πολύ καλά πια τι ακριβώς συμβαίνει στον Δήμο
(σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε σε αυτό ΚΑΙ η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022”)…

….και θα βρουν στην Πολιτικό Μηχανικό και Περιφερειακή Σύμβουλο την δυνατότητα να βελτιώσει την ζωή τους καθοριστικά.

Προσωπικά, η θέση μου είναι όπως πάντα ξεκάθαρη:

Θα σταθώ δίπλα της γιατί μου αρέσουν οι έντιμοι, καθαροί άνθρωποι.

Θα σταθώ δίπλα της, γιατί η πόλη που γεννήθηκα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ και εκείνη ΜΠΟΡΕΙ να την δώσει.

Θα σταθώ δίπλα της γιατί διαβλέπω σ’ εκείνην την ΕΛΠΙΔΑ για καλύτερη δημοτική ζωή.

Θα σταθώ δίπλα της γιατί με 70 χρόνια εμπειρίας μπορώ να ξεχωρίσω δίκαια, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ και ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ από την τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης μου.

Θα σταθώ δίπλα της γιατί μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ. Ανεξαιρέτως ΟΛΟΥΣ. Θα χρειαστεί συμπαράσταση, χείρα βοηθείας, στήριξη για να τα καταφέρει. Χωρίς εμάς, θα χαθεί και αυτή η τελευταία ελπίδα καλύτερης και ασφαλέστερης ζωής των Αχαρνών.

Και μην ξεχνάτε: θα πολεμηθεί ΚΑΙ γιατί είναι ΓΥΝΑΙΚΑ.

Θα πολεμηθεί γιατί έχει τον χαρακτήρα των δυνατών και με αυτοπεποίθηση Μορφωμένων και Ικανών Γυναικών που ενοχλεί κάθε είδους απαίδευτο ηλίθιο που επειδή διαθέτει Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ, νομίζει πως είναι και…”ξεχωριστός”.

Θα πολεμηθεί ΣΚΛΗΡΑ και εγώ πρέπει να είμαι δίπλα της. Όχι για την ίδια-μόνον-αλλά γι’ αυτό που διαβλέπω σ’ αυτήν: αυτήν που ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ.

Γι’ αυτό θα επαναλάβω ώδε τον τίτλο:

ΕΙΝΑΙ Η κ. ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΙΔΗ η επόμενη δήμαρχος των Αχαρνών;

Εσείς ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ να απαντήσετε…


Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

 

Μοιραστείτε το…