Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στην Πλατεία Δημαρχείου Αχαρνών στις 9/6, από ΕΣΥΝ Αχαρνών-Φυλής και ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

Το Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ πραγματοποιούν ανοιχτή εκδήλωση ενημερωτικού-πολιτιστικού-αθλητικού χαρακτήρα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Πλατεία Δημαρχείου στις Αχαρνές.

Πέρα από το κάλεσμα το Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η διαπιστωμένη έξαρση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης τα τελευταία χρόνια, καθώς και μια σειρά ιδιαίτερα ανησυχητικών εξελίξεων όπως η έναρξη λειτουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθιστούν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η χρήση ουσιών βρίσκει εύφορο έδαφος στα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας, και ταυτόχρονα ενισχύεται από μία διαχρονική κρατική πολιτική που αναπαράγει αυτά τα αδιέξοδα. Που αθωώνει τη χρήση ουσιών με τη διάκρισή τους σε «μαλακές» και «σκληρές», από τη μία υπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα που προσβλέπουν σε τεράστια κέρδη από τη νομιμοποίηση της «ψυγαγωγικής» χρήσης της κάνναβης, και από την άλλη λειτουργώντας ως μέσο καταστολής και ιδεολογικής χειραγώγησης της νεολαίας.

Σε όλα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να απαντήσουμε με όπλο την επιστημονική αλήθεια και την αγωνιστική διεκδίκηση. Να ενώσουμε τις φωνές μας διεκδικώντας δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, στήριξη των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης, των θεραπευομένων και των οικογενειών τους. Να αντισταθούμε στην πολύπλευρη υποβάθμιση της περιοχής μας.

Η εκδήλωσή μας, με συμμετοχή πλήθους τοπικών σωματείων και φορέων, καθώς και τριών αθλητικών συλλόγων, έρχεται σε συνέχεια της σταθερής μας δράσης στην περιοχή, με ενημερωτικές παρεμβάσεις και ημερίδες σε σχολεία, συλλόγους γονέων και άλλους φορείς.
Διαχρονικά στη δράση μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, καθώς θεωρούμε ότι οι αξίες και τα ιδανικά που καλλιεργούν αποτελούν την πιο αποτελεσματική απάντηση στην «ναρκωκουλτούρα» που προβάλλεται συστηματικά, μπορούν να θωρακίσουν τη συνείδηση της νεολαίας απέναντι σε όλους εκείνους τους παράγοντες που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκδήλωσή μας περιλαμβάνει:
• Ομιλία από εκπρόσωπο του ΕΣΥΝ
• Χαιρετισμό από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
• Επίδειξη πάλης από τον Α.Γ.Σ. ΑΡΚΩΝ
• Επίδειξη tae kwon do από τον Α.Σ. ΙΑΧΗ
• Επίδειξη αυτοάμυνας από τη Σχολή GOLDEN TACTICS KRAV MAGA
• Συναυλία από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Στην εκδήλωσή μας συμμετέχουν οι φορείς:

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Αχαρνών
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Σύνδεσμος Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ)
Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος ΟΓΕ)
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Γυμνασίου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μενιδίου
Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Μενιδίου-Φυλής)
Φιλαθλητικός Όμιλος ΝΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ»
Ομάδα Πεζοπορίας «Περπατώντας στην Πάρνηθα»
Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών
Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών

Μοιραστείτε το…