Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αχαρνών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

∆υστυχώς την περασμένη εβδομάδα, ιερόσυλοι (με έτοιμο σχέδιο) προσέγγισαν τον Ναό του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι και έφυγαν με τις 2 καμπάνες που ζυγίζουν συνολικά περισσότερα από 100 κιλά.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο ιερέας του Ναού, πατέρας Αλέξανδρος, οι δράστες πήγαν στον Ναό την περασμένη Πέμπτη, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και πήραν την μεγάλη και την μικρή καμπάνα του ναού, βάρους 80 και 30 κιλών αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους την μικρότερη από τις 3 καμπάνες του Ναού.

∆εν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό του Προφήτη Ηλία. Στο πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μονάδες air condition από
τους εξωτερικούς χώρους του ναού, ενώ 10 λεπτά μετά τις 6 το πρωί η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία και της απέσπασαν το κινητό της. Μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος, είχαν το θράσος να επιστρέψουν μια εβδομάδα μετά….και έκλεψαν και την τρίτη καμπάνα του Καμπαναριού. Το σίγουρο είναι πως η κλοπή των τριών καμπάνων, πάνω από 100 κιλά, έγινε από καλά εκπαιδευμένους ληστές, στοιχείο χρήσιμο στην έρευνα της Αστυνομίας, που σύντομα θα τους ανακαλύψει.

 

Μοιραστείτε το…