Εκπαιδευτική περιήγηση του Συλλόγου Νεολαίας στη Βουλή των Ελλήνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σύλλογος Νεολαίας Αχαρνών πραγματοποίησε με επιτυχία την εκπαιδευτική του εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων.

Τα παιδιά του Συλλόγου ξεναγήθηκαν από την εξαίρετη ξεναγό της Βουλής στους ιστορικούς χώρους του Περιστυλίου, της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής αλλά και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θαύμασαν την έκθεση «Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής της Μεταπολίτευσης».

Τα παιδιά μας κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και δεν έχασαν την ευκαιρία σαν μικροί βουλευτές να ξεκινήσουν την συζήτηση και να ανταλλάξουν απόψεις, δίνοντας ραντεβού σε λίγα χρόνια που θα έχουν μεγαλώσει, πάλι στην ίδια αίθουσα αλλά πλέον ως βουλευτές των Ελλήνων!

Πέραν όμως της ευκαιρίας των παιδιών να απολαύσουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Νεολαίας, αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη για τους νέους της πόλης μας που από την ηλικία των τεσσάρων ετών βρίσκονται σε τραπέζι συνεδριάσεων μαθαίνοντας τους κανόνες της πειθαρχίας, της ομαδικότητας και του τρίπτυχου «σχέδιουλοποίηση – αποτέλεσμα» που θα τα συνοδεύει σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

να τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου, αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και αναμφίβολα προστατεύει τους νέους από εξαρτήσεις που έχουν σχέση είτε με τη διατροφή είτε με τη διασκέδαση είτε με την κοινωνική τους συμπεριφορά αλλά ακόμη και με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αξίζει να τονίσουμε για άλλη μία φορά πως η συμμετοχή των παιδιών στο Σύλλογο Νεολαίας και οι δράσεις που πραγματοποιούνται είναι δωρεάν καθώς αυτό αποτελούσε ανέκαθεν το όραμα του Ιδρυτή του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ένας Σύλλογος δηλαδή που θα δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και εξέλιξης επενδύοντας στις αξίες των νέων

 

Μοιραστείτε το…