Έκτακτο εφάπαξ επίδομα έως 300 ευρώ για 150.000 συνταξιούχους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφάπαξ επίδομα από 200 έως 300 ευρώ θα λάβουν περίπου 150.000 συνταξιούχοιανάλογα με την προσωπική τους διαφορά, ως έκτακτη ενίσχυση για όσους δεν είδαν ακέραια αύξηση έως 7,75% στις συντάξεις τους, αλλά και για όσους πήραν μικρή αύξηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως λεπτομέρειες για το έκτακτο βοήθημα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 15/2 από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους θα είναι να μην έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου και να μην ωφελήθηκαν από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και θα είναι «ανάλογη με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας».

Πρόκειται για μια κίνηση που επιτρέπει ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Βασική προϋπόθεση είναι να μην έλαβαν τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου και να μην ωφελήθηκαν από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΗΓΗ : https://www.cnn.gr
Άρθρο της Χρυσάνθη Στέτου

Μοιραστείτε το…