Εν Αχαρνές, προεκλογικές εκτιμήσεις… (της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη)

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*

Η κ. Ευρώπη Κοσμίδη η οποία πολεμήθηκε άγρια και “παραγκωνίστηκε” πανέξυπνα, σε ένα εξαιρετικά ύπουλο πλην όμως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ σχέδιο, ήταν ένας μέγιστος κίνδυνος για τους κατοίκους του κτιρίου της οδού Φιλαδελφείας που τους προέκυψε παντελώς απροειδοποίητα. Το σβήσιμο της παρουσίας της απο το προεκλογικό κάδρο, ωφέλησε όλους ανεξαιρέτως αφού η υποψηφία για τον δημαρχιακό θώκο ΔΕΝ ΨΑΡΕΥΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ “ΔΕΞΑΜΕΝΗ”. Πολύ γρήγορα στράφηκαν δίπλα της ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ της πόλης και δεν μπορείς να τους πεις και λίγους!! Οι δε υποψήφιοι της, στάθηκαν ενδιαφέροντες και ως άφθαρτοι, έντιμοι και κάποιοι Νέοι που συμπορεύτηκαν και κόσμησαν την παράταξή της – που τόσο λείπουν έως σήμερα απο την τοπική αυτοδιοίκηση- ήταν ένα σοβαρό ανάχωμα στις διαθέσεις των “αυτοδιοικούντων” μονοφαγάδων ώδε επι …..16 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι του παρόντος άρθρου η λεπτομερής ανάλυση, που βεβαίως είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και ως τέτοια την καταγράφω. Προσωπική άποψη: Η κ. Κοσμίδη, καταμετρώντας τα λάθη και τις παραλείψεις της και με την πείρα που έχει αποκομίσει τώρα απο την πολιτική ντόπια “σκηνή” του παραλόγου, σωστό θα ήταν ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ απο τα κοινά, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, αναπτύσσοντας μια δυναμική παρέμβαση ως ενεργή πολίτις και προετοιμαζόμενη για “μετά” θα μπορούσε να προβεί σε ένα μελλοντικό δυνατό come back. Προσωπική μου άποψη και ελπίζω να μην μου ρίξει …μπουνιά την επόμενη φορά που θα με δεί…

Ο πρώτος που ωφελήθηκε αρκούντως, ήταν η παράταξη του κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ η οποία ενδυναμώθηκε σθεναρά με την εισροή ικανού αριθμού των υποψηφίων της κ. Κοσμίδη οι οποίοι δεν είναι οι συνήθεις εκπρόσωποι του Ποντιακού Στοιχείου που στήριζαν τον κ. Ηλιάδη, αλλά προέρχονται και απο σταθερές βαθμίδες επιχειρηματιών, επιστημόνων, Νέων εργαζομένων και Πτυχιούχων και όλοι τους με μια απόλυτα καθαρή και έντιμη προέλευση, προσέδωσαν έναν αέρα νίκης στην παράταξη του κ. Ηλιάδη. Αυτή την στιγμή, ο κ. Ηλιάδης φέρεται ως φαβορί για την επόμενη δημαρχία.

Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ έχει υποστεί ένα σοβαρό “ύψος” φθοράς, αφού τα social media έχουν βοηθήσει τα σωστά Μέσα του τόπου να προβούν σε μια διαχρονική και υπολογίσιμη αναφορά για τα οικονομικά εγκλήματα και όλα τα άλλα έκδηλα και πασίγνωστα σκάνδαλα διοίκησης κάθε φύσης. Ολα αυτά είναι πλέον πασίγνωστα, έχουν γίνει κτήμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ και ο αριθμός των παραμελημένων και αδικημένων δημοτών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟΣ. Ο κ. Βρεττός φρόντισε βέβαια να ενδυναμώσει το πελατολόγιο της παράταξης διορίζοντας μικρούς και μεγάλους, έντιμους και ανέντιμους, άνεργους και εργαζόμενους, γνωστούς και άγνωστους, φτωχούς και πλούσιους, συγγενείς και δορυφόρους, με ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε όποιον “μιλάει” Ελληνικά με ενορχηστρωτή τον εν παρασκηνίω “εργαζόμενο” πρώην δημαρχούκο, μικρόν τω δέμας, αλλά μεγάλο στο “μαγείρεμα”.

“Ο κ. Βρεττός επίσης, κουβαλάει και σέρνει ένα τρομερό βαρίδι για την δημαρχιακή του διαδρομή με το όνομα μιχάλη βρεττό+πατέρα. Ο ίδιος, στάθηκε μια τετραετία σκανδαλωδώς ΠΑΝΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ με όλες τις ..συνέπειες που είναι ήδη γνωστές ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.”

Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, θα είχε πολύ καλύτερη δημαρχιακή μοίρα, εάν απο το τημ του, έλειπε ο ..παναντιδήμαρχος και ο προστάτης απο το παρασκήνιο μπαμπάς του ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΘΕΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Για ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ μιλάμε..Να μην ξεχνιόμαστε. Εάν λοιπόν στις επόμενες εκλογές ΟΛΟΙ οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ (ΜΗ “ΠΕΛΑΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ”) πάνε να ψηφίσουν, ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ δεν θα είναι ξανά δήμαρχος. Και εξ αιτίας του μηδενικού έργου και εξαιτίας των σκανδάλων, των βαριδιών του, της δίκαιης αρνητικής γνώμης μεγάλης πλέον μερίδας του Αχαρναϊκού Λαού και των “αναζητήσεων” της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, εσαεί δικαίως καταγγελτικός, πείσμων και έντιμος, θα έχει τουλάχιστον την καθιερωμένη ποσοστιαία ψηφοαμοιβή του, η οποία υποπτεύομαι πως μπορεί να σταθεί σημαντικά αυξημένη, εξ αιτίας ψηφοφόρων που έχουν αντιληφθεί τον αγώνα του και θα τον ψηφίσουν ως κάτι σαν Αχαρναϊκό τιμωρό που θα τους σώσει απο την εγκληματικότητα. Ιδομεν…

Ο κ. Τοπαλιανίδης δεν χρειάζεται συστάσεις. Παραμένει ο αγαπημένος Ιατρός της πόλης και αντιμετωπίζεται δικαίως ως καλός άνθρωπος, έντιμος και αγωνιστής. Ο κ. Τοπαλιανίδης, αν δεν ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, είναι βέβαιο πως θα είχε πολύ σοβαρή εξέλιξη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος δήμαρχος. Νομίζω οτι πάλι, θα σταθεί εξ αιτίας αυτών στο μόνιμο ποσοστό του Κ.Κ.Ε. Αδικείται…Γνώμη μου..

Ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος μου δίνει την εντύπωση πως επιδιώκει απλά να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Αυτό μου δείχνει η μέχρι σήμερα προεκλογική του προσπάθεια.
Τα ξαναλέμε…σε επόμενο άρθρο.

 

Μ.Χ.Β*
*35 χρόνια σε θέσεις ευθύνης ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
*20 χρόνια Διοργανώτρια Εκθέσεων και Συνεδρίων
*23 χρόνια Εκδότις Περιφερειακού Τύπου/Δημοσιογράφος/Επαγγελματίας Blogger

Μοιραστείτε το…