Ενημέρωση από την ΕΛΑΣ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής σχετικά με απειλητικά email σε σχολεία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μαζική αποστολή απειλητικών email σε σχολεία της Αττικής η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής προχώρησε στην εξής ενημέρωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και μετά από έλεγχο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, το απειλητικό μήνυμα που έχουν λάβει σχολικές μονάδες αποτελεί SPAM. Ως εκ τούτου παρακαλείσθε να το αγνοήσετε και να επανέλθει (αν είναι εφικτό) η ομαλή λειτουργία των σχολικών σας μονάδων».

 Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

 

Μοιραστείτε το…