Ενημερωτικές συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχου Βασιλικής Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Σπύρο Βρεττό και Ισίδωρο Μάδη

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με  Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, η  Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής  Αττικής κα Βασιλική  Καβαλλάρη, υποδέχθηκε  την  Δευτέρα  26  Φεβρουαρίου 2024,  τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό και εν συνεχεία, τον Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Στόχος από την μια μεριά  η  άμεση ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν την κάθε περιοχή και από την άλλη, η  ταχύτερη εξεύρεση λύσεων και η  από κοινού προγραμματισμός έργων.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρος  Βρεττός, υπήρξε ταύτιση απόψεων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας περί των ιδιαίτερων αναγκών του Δήμου, λόγω της μεγάλης του έκτασης και της γεωμορφολογίας του.

Ειδικότερα, μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, τους καθαρισμούς ρεμάτων, αλλά και τις παρεμβάσεις, οριοθετήσεις, διευθετήσεις που είναι κρίσιμο να γίνουν, (όπως είναι για παράδειγμα οι περιπτώσεις των ρεμάτων Αγ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής). Περαιτέρω, συζητήθηκε η υλοποίηση νέων έργων υποδομών που θα εκσυγχρονίσουν την πόλη, όπως έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, ανάπλασης παιδικών χαρών και εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων, καθώς και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρος  Μάδης, επιπλέον των αναγκών που επισημάνθηκαν στα θέματα που άπτονται στην αντιπλημμυρική προστασία, στην οδοποιία και τα έργα αναπλάσεων, αναφορά έγινε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και άλλων έργων υποδομών που διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους δημότες.

Η μητροπολιτική διαχείριση των μειζόνων θεμάτων, όπως είναι η οδική ασφάλεια και η πολιτική προστασία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και μπορεί να επιτευχθεί πρωτίστως με τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και με το Κεντρικό Κράτος.

Τέλος, τόσο η  κα  Αντιπεριφερειάρχης , όσο και οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους, συμφώνησαν  στην προτεραιοποίηση των καίριων ζητημάτων και την έγκαιρη διαχείριση και αντιμετώπισή τους με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αχαρνών Γιάννης  Νίκας, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Ανατ. Αττικής Γεώργιος Ψαρομιχαλάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών Αθανάσιος Κατσιγιάννης  και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Παιανίας Φωτεινή Τολούδη.

Μοιραστείτε το…