Επεισοδιακή η 11η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου που έγινε στις 28 Μαΐου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών» έφερε   δύο  θέματα για συζήτηση.  

 1. Να ακυρωθούν τα χαράτσια που επέβαλε η διοίκηση Βρεττού σε 100δες νοικοκυριά και λαϊκές περιουσίες ( από 17 έως 150.000€ ως εισφορά σε χρήμα) στο Βόρειο Μενιδι.
 2. Να συζητηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών που μετά τη φορομπηξία της κυβέρνησης, την ακρίβεια, την αύξηση των δημοτικών τελών 80% καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους και τις συνέπειες της ανάπλασης στην Πάρνηθος.

Βίντεο συνεδρίασης  ΕΔΩ : 

https://www.facebook.com/dimosacharnon/videos/454679267255995

Θα  προσπαθήσουμε να  μεταφέρουνε  εν συντομία,  στοιχεία από την συζήτηση του πρώτου θέματος, όπου σημειώθηκαν  εντάσεις, έντονες διαμαρτυρίες, που έφτασε  σε διακοπή συνεδρίασης και σε αποβολή ενός διαμαρτυρομένου από την αίθουσα.

Το  Πρώτο  Θέμα  της συνεδρίασης : «Οι  υπέρογκες εισφορές  γης σε χρήμα, στους  ιδιοκτήτες  οικοπέδων, από την Εφαρμογή  της Πράξεις Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης , στις Πολεοδομικές Ενότητες  Μεγάλων  Σχοίνων, Λαθέας  και άλλων Π.Ε.», ξεκίνησε  με  την εισήγηση της  επικεφαλής της «Λαίκής Σεισπείρωσης κας   Αγγελοπούλου, η οποία γνωστοποίησε  στο σώμα, τις ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα από την Επιτροπή Κατοίκων,  με τους αρμοδίων της πολιτείας, με αναγνώριση του προβλήματος των υπερβολικών εισφορών, και εισήγηση, για ακύρωση ή κούρεμα  της υπεραξίας  στους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες–  για επιβεβαίωση, δέστε προσεκτικά   το  βίντεο της συζήτησης. 

Οι  επόμενοι ομιλητές κ.κ. Χρήστος Ηλιάδης και Παναγιώτης, τάχθηκαν υπέρ της δικαίωσης των ιδιοκτητών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι  η συγκεκριμένη Πράξη Εφαρμογής υπογράφηκε  το 2010,  με τις τότε  τιμές, ακολούθησαν τα ληστρικά Μνημόνια και ακολούθησε η ληστρική ακρίβεια, δεν έγινε  κανένα έργο όπως προβλεπόταν στην πενταετία, συνεπώς ο νόμος 1337 διέγραφε τις εισφορές, όπου 13 χρόνια μετά, το 2023, ο Υπουργός εσωτερικών κ. Βορίδης, υπέγραψε εγκύκλιο που επιμήκυνε  την πενταετία  σε εικοσαετία. Συντάχθηκαν με την εισήγηση ζητώντας  από την Δημοτική Αρχή, να πάρει απόφαση  για  διορθωτική  πράξη. Απαντώντας  ο Δήμαρχος   Σπύρος Βρεττός, αφού ανέλυσε τι επιβάλει ο συγκεκριμένος Νόμος, σχετικά με τις εισφορές, δήλωσε πως ο Δήμος υποχρεούται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Νόμου, καλώντας  τους ιδιοκτήτες να προσέλθουν ένας – ένας , με τις ενστάσεις των, στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, να θέσουν το αίτημα  και θα λάβουν απάντηση.

Σε ερώτηση,  να ψηφιστεί  απόφαση μετά την συζήτηση, απάντησε ο πρόεδρος, πως σήμερα γίνεται μόνο συζήτηση και δεν χρειάζεται  απόφαση. Αναλυτικά  δες τε τα με προσοχή  στο Βίντεο  της συζήτησης.

 Ακολούθησε μια διακοπή για την αποχώρηση των διαμαρτυρομένων  ιδιοκτητών και μαζί αποχώρησαν και  δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα υπόλοιπα θέματα  που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

 1. 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους

Εισηγητής: Δημοτική Επιτροπή

 

 1. Διαβίβαση της με αρ. 256/2024 Απόφ. Δημοτικής Επιτροπής για τη δωρεάν παραχώρηση εδαφικού τμήματος οικοδόμησης γηπέδου κειμένου εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, σύμφωνα με το Ν.3325/05, από την ΤΟΨΗΣ Α.Ε. με διακριτικό τίτλο “TOP SYSTEM”.

Εισηγητής: Δημοτική Επιτροπή

 

 1. Εισήγηση σχετικά με το κλείσιμο της οδού Αθανασίου Μπόσδα στα όρια του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διαχείρισης Κρίσεων, Έργων Αυτεπιστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας

 1. Χορήγηση σε χρήμα οφειλόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας έτους 2021 σε τακτικό προσωπικό του Δήμου Αχαρνών (μόνιμοι – συμπληρωματικό).

Εισηγητής: Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού

 

 1. Χορήγηση σε χρήμα οφειλόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας έτους 2022 σε τακτικό προσωπικό του Δήμου Αχαρνών (μόνιμοι – συμπληρωματικό).

Εισηγητής: Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού

 1. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αχαρνών στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και καθορισμός θέσεων, σχετικά με την εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. κατά την περίοδο 2024-2025 Εισηγητής: Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού

 

 1. Παροχή συναίνεσης του Δήμου Αχαρνών στη διόρθωση πρόδηλου σφάλματος, από μέρους των αιτούντων των γεωμετρικών στοιχείων ενώπιον του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών, για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών των γεωτεμαχίων με ΚΑΕΚ 050281636022/0/0, 050281636024/0/0 και 050281636028/0/0».

Εισηγητής: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

 

 1. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Αχαρνών

Εισηγητής: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

 

 1. Μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής των νηπίων και βρεφών που θα εισαχθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αχαρνών, για το σχολικό έτος 2024-2025..

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής και Τρίτης Ηλικίας

 

 1. Έγκριση ή μη διάλυσης της από 10.2007 σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θρακομακεδόνων και της εταιρείας «ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε.» για το έργο με τίτλο: «Κατασκευή κοινοτικού κτιρίου με αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους κοινού & γραφεία φορέων Κοινότητας Θρακομακεδόνων», με διαταγή του φορέα κατασκευής για την οριστική διακοπή εργασιών, κατ’ άρθρο 62 παρ. 1 του ν. 3669/2008.

Εισηγητής: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 1. Χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης – Άδεια Εκτέλεσης Εργασιών στην εταιρεία VODAFONE – PANAFON Α.Ε. (αρ. πρωτ. Αίτησης 35458/03-04-2024) με Ανάδοχο εταιρεία την Circet Hellas Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Εισηγητής: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

Μοιραστείτε το…