Επίκαιρη ερώτηση Χριστοδουλάκη για προοπτικές διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Φέρνουμε στη Βουλή τις οικονομικές, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις μίας τέτοιας δυνητικής επιλογής. Πρωτοφανές σε αστικές περιοχές όπως ο Δ. Διονύσου αλλά και οι όμοροι Δήμοι. Και μάλιστα χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας για τις τοπικές κοινωνίες.
  • Ζητάμε να τροποποιηθεί η σύμβαση με τον παραχωρησιούχο και να λήξει οριστικά το ζήτημα.
  • Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους ισχυρισμούς περί θεμάτων στατικότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης

Την προοπτική εγκατάστασης πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου έφερε στη Βουλή, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η  υπόθεση, ξεκινά από το 2007  με την ψήφιση του νόμου 3555/07  καλώντας τους πολίτες του Διονύσου και της Κηφισιάς να χρηματοδοτήσουν, ως μη όφειλαν, μεγάλα οδικά έργα σε άλλες περιοχές της χώρας. «Φέρνουμε στη Βουλή τις οικονομικές, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις μίας τέτοιας δυνητικής επιλογής. Πρωτοφανές σε αστικές περιοχές όπως ο Δ. Διονύσου αλλά και οι όμοροι Δήμοι. Και μάλιστα χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας για τις τοπικές κοινωνίες. Ζητάμε να τροποποιηθεί η σύμβαση με τον παραχωρησιούχο και να λήξει οριστικά το ζήτημα.»

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Μεταφορών σε συνέντευξη του επικαλέστηκε προβλήματα στατικότητας της γέφυρας της Βαρυμπόμπης και ισχυρίσθηκε ότι θα πρέπει να ανακατασκευαστεί, χωρίς όμως, να προσκομίζονται τα αναγκαία στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ρώτησε τον υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη σύμβαση με τον παραχωρησιούχο του ν. 3555/2007  και ζήτησε να μάθει με τεκμηριωμένα στοιχεία για τα ζητήματα στατικότητας της γέφυρας και αν αυτά υφίστανται, κατά πόσο είναι ασφαλής η συνέχιση της λειτουργίας της.

Στην απάντηση του ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου για το αν τελικά θα εγκατασταθούν τα πλευρικά διόδια. Αναφορικά με την γέφυρα της Βαρυμπόμπης ενημέρωσε τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής ότι πρέπει να γίνει σχετική μελέτη ώστε να έχει το Υπουργείο όλα τα στοιχεία.

Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ενώ μπορείτε να βρείτε την κατατεθειμένη στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=QsCtC2Ijb-g

Μοιραστείτε το…