Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρ. Τσοκάνη, στο ΚΥ Αχαρνών

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Το  Κέντρο Υγείας Αχαρνών επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσοκάνη, βουλευτή του Κόμματος.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας που αφορά 150.000 ασφαλισμένους καθώς και τους χιλιάδες εργαζόμενους της βιομηχανικής δραστηριότητας που εδράζεται στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση με το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου είναι μεγάλα.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις ιατρών σε βασικές ειδικότητες, ενώ και ο συνολικός αριθμός του σε σχέση με πριν 10-15 χρόνια έχει μειωθεί στο μισό. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν γιατροί με την ειδικότητα του χειρουργού, ορθοπεδικού, γυναικολόγου και οφθαλμίατρου. Επίσης το Ακτινολογικό λειτουργεί 2 φορές τη βδομάδα που έρχεται ακτινολόγος από τη Ν.Ιωνία. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια των εργαζομένων πως «είμαστε σε μια βιομηχανική περιοχή και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάποιον που χρειάζεται απλά ράμματα», με αποτέλεσμα, όπως συμπλήρωσαν, ή να πρέπει κάποιος να πάει στο ΚΑΤ και σε κάποια άλλη δημόσια δομή ή να προσφύγει σε ιδιώτες όπως την πολυκλινική που λειτουργεί λίγο παραπάνω από το Κέντρο Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο λειτουργεί 7 το πρωί με 7 το απόγευμα ενώ Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή παρατείνεται το ωράριο κατά μία ώρα καθώς είναι και εμβολιαστικό κέντρο. Αντίθετα δεν υπάρχει 24ωρη εφημερία ενώ δεν λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα από το σύνολο του προσωπικού σχεδόν οι μισοί είναι επικουρικοί ενώ τα επόμενα χρόνια ορισμένοι από τους μόνιμους θα συνταξιοδοτηθούν. Έτσι αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τυχόν κλείσιμο του Κέντρου στο πλαίσιο του αντιλαϊκού σχεδιασμού που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις δόμων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Χρήστος Τσοκάνης σημείωσε πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση με τα αποδεκατισμένα κέντρα υγείας όπως και το συγκεκριμένο μη καλύπτοντας τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Ανάγκες που όπως ανέφερε δεν μπορούν να λογίζονται ως κόστος, να συνθλίβονται από την πολιτική που θεωρεί την υγεία ως εμπόρευμα, παραδίδει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στους ιδιώτες.

Τόνισε πως η αγανάκτηση από την ασφυκτική κατάσταση που ζει ο λαός πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας υπογραμμίζοντας τις σημαντικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη από τους αγρότες και τους φοιτητές, την πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση που ετοιμάζεται να δοθεί στις 28 Φλεβάρη. Πρόσθεσε πως στο επίκεντρο τίθενται και τα ζητήματα της υγείας, κάλεσε τους υγειονομικούς να διεκδικήσουν από κοινού με τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου και συνολικά της δημόσιας υγείας.

Καταλήγοντας ανέφερε πως το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα αναδείξει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας ζητώντας την επίλυση τους ενώ θύμισε πως είναι σταθερή θέση Κόμματος η μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους του εργαζόμενους.

 

Πηγή : https://www.902.gr

Μοιραστείτε το…