Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας 161 εκ. ευρώ σε 76 δήμους – το ποσό για τις Αχαρνές – ποια περιοχή αφορά

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμη έργων οδικής ασφάλειας, ύψους 161 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0“, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Τα έργα αυτά αφορούν σε 76 δήμους της χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 161.032.998 ευρώ.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, χρηματοδοτούνται, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, από την υλοποίηση των έργων είναι:

– Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

– Η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας του οδοφωτισμού (λόγω εφαρμογής led) και των ρύπων από τις μετακινήσεις.

– Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων και η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

– Η βελτίωση της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου.

– Η βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων και η διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια πεζών και ΑμεΑ.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και όσων αφορά στον Δήμο Αχαρνών το ποσό που προϋπολογίζεται είναι 3,5 εκ. ευρώ και αφορά το έργο με τίτλο “Έκτακτες ασφαλτοστρώσεις πυρόπληκτων περιοχών Δήμου Αχαρνών“.
Αποτελείται από ένα κύριο υποέργο που αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας ενός
πεπαλαιωμένου οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων. Στις εργασίες προβλέπεται η αναβάθμιση των οδοστρωμάτων σε τμήματα οδών και η προστασία του πεζού, και η αναβάθμιση της ασφάλειας και της άνεσης των χρηστών του οδικού δικτύου. Επίσης, προβλέπεται η τοποθέτηση του απαιτούμενου αστικού εξοπλισμού, πινακίδες σήμανσης, διαγραμμίσεις και όλες οι απαιτούμενες εργασίες ώστε να προκύπτει ολοκληρωμένη τοπική παρέμβαση.

Μοιραστείτε το…