Εσπερίδα με θέμα «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον 21ο αιώνα»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)», πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με ομιλίες και συζήτηση με θέμα «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον 21ο αιώνα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών «Μάριος Σουλούκος», με πρωτοβουλία και διοργάνωση των καθηγητών και μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ Αχαρνών.

Στην εσπερίδα αυτή προσκλήθηκαν για να ομιλήσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους, οι κάτωθι ομιλητές:

  1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ομίλησε για την σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ε.Ε.
  2. Ο Αντιναύαρχος ε. α. του Πολεμικού Ναυτικού κ. Παυλόπουλος Ιωάννης, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, πρώην στρατιωτικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με θέμα τη στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδος σε αποστολές της Ε.Ε.
  3. Η κα Χρυσάνθη Κουτσιβίτη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής, πρ. Λέκτορας στο University of Chicago, σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία εκπαίδευσης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

Το «παρών» έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Δαμάσκος, Χριστίνα Κατσανδρή, Δημήτρης Κωφός καθώς και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Ευθυμιάδου.

Την εσπερίδα παρακολούθησαν οι καθηγητές και μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών και βουλευτές από την Ανατολική Αττική.

Μοιραστείτε το…