Αυτοδιοικητικές εκλογές : Ξέρω, τι ΔΕΝ θα ψηφίσω!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει η Ευρώπη Κοσμίδη,
πολιτικος μηχανικος – περιφερειακή συμβουλος Αττικης και εκδότρια της Αχαρναϊκής εφημερίδας.

   Καθημερινά, δέχομαι ένα πλήθος ερωτήσεων συνδημοτών σχετικά με το ποιον και γιατί θα ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής. Μια ερώτηση συνήθως δύσκολη να απαντηθεί, αλλά οφειλόμενη πιστεύω από όσους πολιτεύονται. Ειδικότερα, στη δική μου περίπτωση που ζήτησα να με εμπιστευτείτε πολλάκις, η απάντηση βγαίνει αβίαστα, κυρίως γιατί είμαι πεπεισμένη για το ποιόν και γιατί αποκλείεται να ψηφίσω.

   Παραθέτω εν συνεχεία, λοιπόν, τους λόγους του γιατί δεν θα ψηφίσω τον κ. Σπύρο Βρεττό:

 1.  Γιατί οι κάκιστοι και παντελώς ακατάλληλοι χειρισμοί του σε όλα τα θέματα της πόλης, την καταδίκασαν να είναι σήμερα μια από τις πλέον διεφθαρμένες και στάσιμες πόλεις της χώρας.
 2. Γιατί, επί της θητείας του, υπηρέτησε μόνον το προσωπικό, οικογενειακό και συγγενικό του συμφέρον.
 3. Γιατί συχνά επιχείρησε να παραπλανήσει τους δημότες, οικειοποιούμενος τεχνικά έργα, που όμως, ή έχει εκπονήσει η Περιφέρεια ή οι προηγούμενοι δήμαρχοι.
 4. Γιατί διαχώρισε τους δημότες σε «δικούς» του και σε «παντελώς αδιάφορους».
 5.  Γιατί η λέξη «αυτοκριτική», του είναι παντελώς άγνωστη και σε κριτικές δημοτών (ακόμα και καλόπιστες), φανατικοί ωφελημένοι υπήκοοί του αντιδρούν διαρρηγνύοντας τα… ιμάτιά τους, στρουθοκαμηλίζοντας.
 6. Γιατί περιβάλλεται από αδαείς και ανίκανους συμβούλους.
 7. Γιατί άφησε την πόλη και το φυσικό της περιβάλλον να πνίγεται, να καίγεται και να καταστρέφεται, χωρίς σχέδιο και πρόληψη.
 8.  Γιατί χαριεντιζόμενος με κομματικά στελέχη, σε πλήθος ανώφελων και αναποτελεσματικών επισκέψεων στα γραφεία τους, δεν καταφέρει να επιφέρει την παραμικρή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, ενόσω καμία πρωτοβουλία του δεν ευοδώθηκε.
 9.  Γιατί αποκαλώντας «συκοφαντία» κάθε κριτική ή προτροπή δημότη που δεν είναι χειροκροτητής του, διατηρεί τα αυτιά του σε πλήρη κώφωση, χρησιμοποιώντας τσιμέντο ταχείας πήξεως.
 10. Γιατί επηρεάζεται και επιτηρείται από κομματικούς παράγοντες.
 11.  Γιατί έχει πλήρη άγνοια ή/και αδιαφορεί για τους νόμους του κράτους.
 12. Γιατί επιτέλους χρειαζόμαστε αυτοδιοικητικούς έμπειρους, με σφαιρική γνώση που γνωρίζουν τα δεδομένα σε βάθος και που σκέφτονται ορθολογικά, νοιάζονται για την πόλη και ασκούν έντιμα όλα για όσα ορκίστηκαν.

 

Μοιραστείτε το…