Εξελέγη το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής – Πρόεδρος ο Βασίλειος Καπερνάρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εκλέχθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα.

Το σώμα εξέλεξε ως Πρόεδρο, τον προτεινόμενο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, Περιφερειακό Σύμβουλο Βασίλειο Καπερνάρο, ενώ στις θέσεις των Αντιπροέδρων αναδείχθηκαν ο Κώστας Κάβουρας από την παράταξη «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» και ο Στέλιος Μπενετάτος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε: «Βασική μας επιδίωξη ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ όλων των παρατάξεων. Επιμέρους διαφορές σίγουρα θα υπάρξουν, σημασία ωστόσο έχει αυτές να εκφράζονται στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων. Μέλημά μας η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αττικής σε όλες τις εκφάνσεις της».

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή μου να προεδρεύω σε ένα τέτοιο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τέτοιες προσωπικότητες», προσθέτοντας: «Θα είμαι απόλυτα στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε σε όποιο θέμα πιστεύετε ότι μπορεί να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι θα αναδείξουμε την Αττική σε μια Περιφέρεια ενότητας και συνεργατικότητας στα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Καπερνάρος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρότασή του, καθώς και τους συμβούλους που στήριξαν την εκλογή του, διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη τους και στις απαιτήσεις των πολιτών, ενώ δήλωσε ότι θα εκχωρήσει την αμοιβή του σε κοινωφελή σωματεία, καθώς όπως είπε «η θέση αυτή, στην οποία με αναδείξατε σήμερα, είναι απολύτως τιμητική».

Μετά την εκλογή Προεδρείου, ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής, μέσα από δύο ψηφοδέλτια, ένα της διοικούσας παράταξης και ένα ενιαίο της μειοψηφίας.

 

Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη της επιτροπής, με σειρά αριθμού ψήφων από την πλειοψηφία οι: Μαριάννα Τουμαζάτου, Αθηνά Κωνσταντέλλου, Νικόλαος Σαργκάνης, Αθανασία Παπασπύρου, Μαργαρίτα Βάρσου και Γεωργία Βλάχου, ενώ από το ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας οι: Γεώργιος Μπαλάφας, Αικατερίνη Λογοθέτη (από τον «Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης»), Αικατερίνη Γεράκη (από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής») και Δημήτριος Κατσικάρης (από την «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση»).

 Ως αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι: Χρήστος Γώγος, Σταυρούλα (Ρούλα) Μακρή, Δημήτριος Δαμάσκος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αλεξανδράτος, Μιχαήλ Ζαμπίδης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ από το ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας οι: Σπυρίδων Αγγέλης, Μάριος Μουζάλας (από τον «Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης»), Γεώργιος Τάτσης (από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής»), Νικόλαος Μαγκανάρης (από την «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση») και Φίλιππος Καμπούρης (από τη «Μάχη για την Αττική»).

Τις ευχές τους στο Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Μοιραστείτε το…