“Έξυπνα” παγκάκια… με “πονηρές” διαδικασίες (από την ιστοσελίδα Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών)

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Η ιστοσελίδα Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών ύστερα από σχετική έρευνα έχει προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία που αφορά τα “έξυπνα” καθίσματα (παγκάκια) που έχει τοποθετήσει η δημοτική αρχή στην πόλη.

Τα “έξυπνα παγκάκια” στο πίσω του μέρος τους έχουν ηλιακά στοιχεία και στο πλάι – σε κάθε πλευρά – έχουν παροχή θύρας USB για “φόρτιση κάθε είδους φορητής συσκευής (κινητά τηλέφωνα, tablet κλπ.)

Όπως αναφέρει ο Κώστας Ζίγκηρης, δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας το κάθε “έξυπνο” παγκάκι κόστισε 7.440 €, κάνοντας λόγο για υπέρογκο κόστος καθώς παραθέτει το κόστος των επι μέρους εξαρτημάτων με τιμές της αγοράς.

Πέρα όμως από το υπέρογκο κόστος παραθέτει μια ακόμη καταγγελία σχετικά με τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος έλαβε το έργο με απ’ ευθείας ανάθεση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η εταιρεία που έγινε η απευθείας ανάθεση και η σύμβαση είναι στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωπός της ή διαχειριστής είναι στους Θρακομακεδόνες. Είναι κάτι το συνηθισμένο στις εταιρείες. Εκείνο όμως που δεν είναι συνηθισμένο μέλος της οικογενείας να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του νυν δημάρχου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές”.

 

Δείτε όλο το άρθρο στο παρακάτω link: http://tiny.cc/elefthero-vima-pagkakia

 

Μοιραστείτε το…