Γιατί χάθηκε το Τατόι;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα ανέδειξε ένα παράπλευρο θέμα, που θα έπρεπε να απασχολεί πολύ εμάς εδώ στο Μενίδι, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει. Αναφέρομαι στο ιστορικό τμήμα του Τατοίου, ένα φυσικό διαμάντι της Αττικής, που όπως αποκαλύφθηκε από την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να συμμαζευτεί για την κηδεία του τέως μονάρχη, παραμένει εντελώς παραμελημένο.

Τα πρώην βασιλικά ανάκτορα και νυν κτήμα Τατοίου αποτελούν έναν χώρο που ανήκει διοικητικά στον ∆ήμο Αχαρνών! Τι αντίφαση θα έλεγε κανείς! Τα πρώην βασιλικά ανάκτορα να βρίσκονται διοικητικά στο ταλαιπωρημένο από κάθε άποψη Μενίδι. Και εμείς τι κάνουμε; Αντί με την δύναμη του μεγάλου πληθυσμού μας, με την δύναμη των εκπροσώπων μας στην ελληνική Βουλή να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την ανάδειξη του τμήματος καθόμαστε για μία ακόμα φορά με σταυρωμένα τα χέρια.

Τα πρώην βασιλικά ανάκτορα αποτελούν κομμάτι του ∆ήμου Αχαρνών ιστορικά και διοικητικά. Εφόσον το ελληνικό κράτος που έχει πάρει την κυριότητα του χώρου δεν προχωρήσει το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην αξιοποίηση του χώρου, προτείνω το ∆ημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει πως θα διεκδικήσει νομικά την επιστροφή της κυριότητας του Τατοίου στον ∆ήμο Μενιδίου, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του. Εμείς στο Μενίδι όχι μόνο αναγνωρίζουμε την ιστορική αξία του Τατοίου, αλλά θέλουμε ένα Τατόι σύμβολο ανάπτυξης για όλη την περιοχή μας! Και ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε.

Της Ευρώπης Κοσμίδη.

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *