Γιώργος Καραμέρος: Ο κ. Μητσοτάκης να δείξει επιτέλους έμπρακτο σεβασμό στα θύματα των Τεμπών

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή την εβδομάδα όπου κι αν περπάτησα σαν υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, από τις γειτονιές του Μενιδίου μέχρι τα Μεσόγεια που εξυπηρετούνται από τον προαστιακό όπως εμείς από το σταθμό ΣΚΑ, όλες και όλοι και ιδιαίτερα οι μητέρες και οι νέοι άνθρωποι ζητούσαν απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη που χτύπησε πάνω στην καθημερινή αγωνία της Ελληνικής οικογένειας για τα παιδιά της.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακό χειρισμό, υποκρισία και προσπαθεί να πείσει πως φταίνε όλοι (σταθμάρχης, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, προηγούμενες κυβερνήσεις) εκτός από την ίδια. Έχουν ξεχάσει ότι αυτό δεν συνέβη τον πρώτο χρόνο ανάληψης της διακυβέρνησης. Κυβερνούν τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Αυτό εκτός από εξοργιστικό είναι και ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης που όποτε στριμώχνονταν έλεγε στη Βουλή στους πολιτικούς του αντιπάλους “Εσείς μετράτε φέρετρα μη μιλάτε για την καμένη Πάρνηθα την Εύβοια και την Πεντέλη” γιατί διέλυσε τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν στο σιδηρόδρομο και οι οποίες θα είχαν αποτρέψει την τραγωδία:

• Δεν απαντά στην αποκάλυψη πως μέχρι τον Ιούλιο του 2019 στο σταθμό της Λάρισας λειτουργούσε κέντρο τηλεδιοίκησης, όπως είπαν οι ίδιοι οι εν ενεργεία σταθμάρχες και το οποίο επιβεβαίωσε και ο ΟΣΕ, παραδεχόμενος ότι σταμάτησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2019, αφού δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ οι ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά.
• Δεν απαντά γιατί απαξιώθηκε και σταμάτησε να λειτουργεί το 2020 το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Αθήνα (στην οδό Καρόλου), που έλεγχε την πορεία όλων των συρμών πανελλαδικά.
• Δεν απαντά ποιος και γιατί τοποθέτησε με παράνομη μετάταξη τον μοιραίο σταθμάρχη, ενώ 5 μόλις μέρες μετά την έγκριση της μετάταξης ο κ. Καραμανλής με υπουργική απόφασή του στις 30 Μαΐου του 2020 «νομιμοποίησε» την μετάταξη και την παράκαμψη του ηλικιακού ορίου των 48 ετών που είχε θέσει ο ΟΣΕ.
Οι νεκροί, οι τραγωδίες και ο ανθρώπινος πόνος δεν συμψηφίζονται. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά χαμηλούς τόνους και δεν κάνουμε τα ίδια που έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε τους συγγενείς, συμμετείχε με σεμνότητα στην αιμοδοσία και σεβόμενος το πένθος δεν εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Δεν είμαστε ίδιοι…
Είναι ντροπή και ασέβεια προς τα θύματα και τις οικογένειές τους το να προσπαθούν κάποιοι να συμψηφίσουν τον ανθρώπινο πόνο μόνο και μόνο για να μην αναλάβουν τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες τους.
Όποιος αυτή τη στιγμή κάνει συγκρίσεις και συμψηφισμούς ή βάζει μπροστά τη φράση “διαχρονικές ευθύνες” δεν επιθυμεί την αλήθεια για την τραγωδία αλλά την αποφυγή του πολιτικού κόστους με διαχρονικές δικαιολογίες.
Σεβασμός στη μνήμη των νεκρών σημαίνει αποκάλυψη της αλήθειας.
κ. Μητσοτάκη δείξτε έμπρακτο σεβασμό στα θύματα και κυρίως συνειδητοποιείστε την σκληρή πραγματικότητα που δημιούργησαν οι πράξεις και οι παραλείψεις σας.

Μοιραστείτε το…