Γιώργος Καραμέρος: Το Πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Δημοσιογράφος & Υπ. Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
Γιώργος Καραμέρος

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίχθηκε σε οργή μετά το έγκλημα στα Τέμπη άλλα σταδιακά μετατρέπεται σε θετική επιλογή για μία προοδευτική αλλαγή με μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Είμαστε έτοιμοι, δεν κάνουμε πειράματα και επιδιώκουμε σταθερότητα με δικαιοσύνη παντού Υπεύθυνα καταθέτουμε το πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών που στοχεύει στην άμεση αντιστροφή των πληθωριστικών τάσεων και την ανακούφιση της κοινωνίας με μέτρα απευθείας ενίσχυσης του εισοδήματος, προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και με θεσμικές παρεμβάσεις στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ η αύξηση 10% στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 12 χρόνια, η ρύθμιση του χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι να μπει σε εφαρμογή το ολιστικό σχέδιο για τα τραπεζικά χρέη, η μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα αντίστοιχα, η φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ενέργειας και πετρελαϊκών εταιριών και το πλαφόν στα κέρδη τους η ανακούφιση των συνταξιούχων με το ξεπάγωμα της προσωπικής διαφοράς την επιστροφή των αναδρομικών και της 13ης σύνταξης, συγκροτούν τον πυρήνα του προγράμματος αυτού.

Άμεσα μέτρα που βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής Μητσοτάκη, η οποία επέλεξε μέσω της διατήρησης του ΦΠΑ σε υψηλά επίπεδα να συγκεντρώνει έσοδα τα οποία στην συνέχεια κατευθύνει προς τις εταιρίες ενέργειας τροφοδοτώντας στην πραγματικότητα την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό. Αυτή ήταν μια πολιτική με σαφή πρόθεση υπέρ των ολιγοπωλίων που πρέπει να αντιστραφεί άμεσα.

Εμείς καλούμε τους πολίτες, τους εργαζόμενους/ες, την κοινωνική πλειοψηφία στις Αχαρνές την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα να κάνουν και τα δύο. Να σκεφτούν ποιος έβγαλε μια χρεοκοπημένη χώρα από τα Μνημόνια, ποιος ενίσχυσε τον κόσμο της εργασίας και ποιος τον αποδυνάμωσε, ποιος ενίσχυσε το ΕΣΥ και ποιος το οδήγησε σε κατάρρευση, ποιος μείωσε και ποιος αύξησε τις ανισότητες.

Και όλα αυτά φυσικά σε δύο εντελώς διαφορετικές συγκυρίες οικονομικά και πολιτικά για τη χώρα. Ταυτόχρονα καλούμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να συγκρίνει και προγράμματα και στρατηγικές: Να σκεφτεί ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολλών, ενώ η στρατηγική της ΝΔ δεν αφορά απλά τους λίγους, αλλά τους ελάχιστους ισχυρούς. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και βάζουμε τέλος στον οικονομικό και το θεσμικό κατήφορο Μητσοτάκη.

 

Μοιραστείτε το…