Η ∆ΟΥΛΕΙΑ ∆ΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρουσία αυτοδοικητική θητεία ήταν ιδιαίτερα  δύσκολη. Τα δύο χρόνια της πανδημίας σε συνδυασμό με τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο νομοθετικό πλαίσιο δημιούργησαν ένα γόρδιο δεσμό ο οποίος περιόρισε πάρα πολλούς δημάρχους.

∆εν ήταν λίγοι αυτοί που είδαν τον σχεδιασμό τους να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων καθώς για πάνω από είκοσι μήνες χρειάστηκε να λειτουργήσουν με το μισό προσωπικό, να δουν τις υπηρεσίες των άλλων φορέων να υπολειτουργούν και παράλληλα να αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τις προτεραιότητές τους.

Φαίνεται όμως πως ο Σπύρος Βρεττός βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει όλους αυτούς τους σκοπέλους. Όπως ο ίδιος έχει επισημάνει χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα για να προχωρήσει στη σύνταξη μελετών και στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ούτως ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Έτσι μόλις τα δεδομένα άλλαξαν, άρχισαν να πραγματοποιούνται πολλά έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Και μάλιστα είναι τέτοια η σπουδή του ∆ήμου, που ακόμη και τις εργάσιμες μέρες ανάμεσα στις αργίες, μπορούσε κανείς να βρει συνεργεία να εργάζονται σε δρόμους και πλατείες. Μπορεί κάποιοι να θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό των σκοπιμοτήτων και της πολιτικής αντιπαλότητας, μπροστά όμως στα γεγονότα τα σχόλια περισσεύουν.

Στην πόλη που δεν είχαμε δει μπουλντόζα εδώ και χρόνια, πλέον τις συναντάμε σε κάθε γειτονιά. Στην πόλη που κάναμε τάμα για να δούμε εκατό μέτρα άσφαλτο, βλέπουμε κάθε εβδομάδα και έναν δρόμο να γίνεται καινούριος. Στην πόλη που αναζητούσαμε με φανάρι να βρούμε ένα συνεργείο να δουλεύει, τώρα τα βλέπουμε ακόμη και μέσα στις γιορτινές μέρες. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως όλα αυτά γίνονται τώρα και όχι προεκλογικά, δύο-τρεις μήνες δηλαδή πριν τις εκλογές προς άγραν ψηφοφόρων.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να έχει τις αμφιβολίες τους. Μπροστά όμως σε απτά γεγονότα, θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε πως σε αυτή τη δημαρχιακή θητεία έχουν γίνει στις Αχαρνές όσα δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Κι αυτό είναι απόδειξη σκληρής δουλειάς, σωστού προγραμματισμού και των προθέσεων του ∆ημάρχου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την πόλη. Η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά που μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον των Αχαρνών. Ο Σπύρος Βρεττός με τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που έχει δώσει, αποδεικνύει ότι έχει βρει τον τρόπο για να μείνει συνεπής στις υποσχέσεις του. Και η συνέπεια ανταμείβεται από τους δημότες, όπως έχει αποδειχτεί διαχρονικά.

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *