Η “ανατομία” της Προσωπικότητας μιας Γυναίκας, Υποψηφίας Δημάρχου Αχαρνών

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Απαντώντας σε απειράριθμες ερωτήσεις αναγνωστών αποφάσισα να καταγράψω την πορεία, την επαγγελματική εμπειρία, τις φιλοδοξίες και τις αποφάσεις μιας γενναίας και ενδιαφέρουσας γυναικείας προσωπικότητας: της κ. Ευρώπης Κοσμίδη, Υποψήφιας Δημάρχου Αχαρνών.

Είναι αλήθεια ότι η υποψηφιότητά της, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον τόπο μας για πολλούς -ομολογουμένως- λόγους.

Κάποιοι, μετά το πρώτο…σοκ υποδέχθηκαν με χαρά την πρώτη Γυναικεία Υποψηφιότητα στην πόλη. Οι Γυναίκες της Πόλης, αντέδρασαν αμέσως και με πολύ ξεχωριστό τρόπο (πολλές, είναι ήδη στο δυναμικό της Παράταξής της).

Και κάποιοι άλλοι…όταν συνειδητοποίησαν ότι η συγκεκριμένη Υποψηφιότητα έχει πλείστες όσες ελπίδες να εκλεγεί – θα εξηγήσω παρακάτω τους λόγους – ένιωσαν να φεύγει το χαλί κάτω από τα πόδια τους…και όσοι ξέρουν το τι και το πως της πόλεως μας, ξέρουν και τι σημαίνει αυτό: για πρώτη φορά, μια Υποψηφιότητα που δεν ανήκει στο σαθρό και ποινικό (σχεδόν ..20χρονο!) ιστορικό της Αχαρναϊκής Αυτοδιοίκησης!

Το 1969 ο πατέρας της Σάββας Κοσμίδης ιδρύει το γραφείο του στις Αχαρνές ως Πολίτικός Μηχανικός και γίνεται αμέσως ο συμπαθέστερος, απόλυτα κατηρτισμένος, πλήρως αποδεκτός πολιτικός μηχανικός της πόλης.

Οι δουλειές του δεν σταματούν καθόλου, φτάνει στο σημείο να μην προλαβαίνει μέχρι την στιγμή που η κόρη του Ευρώπη παίρνει Πτυχίο με “άριστα” από το Τμήμα Δομικών Έργων Τ.Ε.Ι Πειραιώς.

Ο κ. Σάββας Κοσμίδης, καταλαβαίνει πως το κορίτσι του έχει κληρονομήσει το ταλέντο του και χαίρεται να την βλέπει να συνεχίζει τις σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το παιδί του, αποφοιτά ξανά… με “άριστα” και με Πτυχίο ισότιμο Μaster Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, με ειδίκευση στα Δομοστατικά έργα!

Βλέπει στην ματιά της την αποφασιστικότητα και την οξύνοια αλλά με αληθινή συγκίνηση διαβλέπει στην ασταμάτητη δραστηριότητά της, πως η δουλειά του βρήκε τον συνεχιστή της.

Με τον πατέρα της δίπλα ως δάσκαλο και μέντορα, εξελίσσεται ραγδαία σε μια από τις καλύτερες Επαγγελματίες όχι μόνο της πόλης, αλλά και της χώρας.

Αποφασίζει πως αξίζει την εμπιστοσύνη του και της αναθέτει πλήρως την Διεύθυνση του Γραφείου τους το έτος 2008.

Ήδη όμως η Ευρώπη Κοσμίδη το 2004 έχει εργαστεί για τα Ολυμπιακά Έργα και συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό των στατικών σχεδίων του Ολυμπιακού Κέντρου Γραπτού Τύπου ( Main Press Center).

Η Ευρώπη Κοσμίδη όμως…είναι φιλόδοξη!

Ήδη επιτυχημένη αφού το γραφείο της “πετάει”, οι δουλειές έρχονται αφειδώς εξ αιτίας της άψογης επαγγελματικής της κατάρτισης και ικανότητας, εξασφαλίζοντάς της μια άνετη διαβίωση, αλλά καταλαβαίνει πως αυτό…δεν της φτάνει!

Σαρώνει στις εκλογές του 2010 (10.000 ψήφοι) και 2014 (4.000 ψήφοι) ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Νέα Δημοκρατία. Θέλει…”να βελτιώσει την ζωή των πολιτών”, “να βοηθήσει τους συνανθρώπους της ανεξαρτήτως κόμματος, θρησκείας και χρώματος” προσφέροντας όσα περισσότερα μπορεί και οι ψηφοφόροι της αντιλαμβάνονται τις προθέσεις της και την εμπιστεύονται. Κυριολεκτικά…σαρώνει!

Ούσα Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, υπηρετεί τον σκοπό της ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας αλλά και του Δήμου Αχαρνών.

Κερδίζει με την αξία της την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, ο οποίος της αναθέτει τον τίτλο της Εντεταλμένης Συμβούλου Τεχνικών Έργων Αττικής και από αυτή την στιγμή, την βλέπεις παντού “όποια πέτρα κι αν σηκώσεις”: από την επίβλεψη του Γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια έως….όπου υπάρχει και δουλεύει μπουλντόζα σε δεκάδες έργα που έχει χρηματοδοτήσει και ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής.

“Βάζει πλάτη” και προωθεί χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας σε έργα στον Δήμο Αχαρνών, προσπαθεί να στηρίξει την πόλη που μεγάλωσε και ζει…

Ως άνθρωπος;

Συνεπής, συνεργάσιμη, ξέρει να “ακούει”, πάντα χαμογελαστή, ποτέ κουρασμένη (!), τελειομανής, επίμονη στους στόχους που βάζει εμπρός της για κατάκτηση και κάτι που για μένα αξίζει πάρα πολλά: διαθέτει μπέσα και ο λόγος της δεν “παίρνεται” ποτέ πίσω.

Αν εκλεγεί Δήμαρχος:
..εδώ είμαστε.

καταγράφω όμως τις απόψεις μου από τα όσα έχω ιδίοις όμμασιν διαπιστώσει ως σήμερα:

Μπορεί να είναι Δεξιάς κομματικής τοποθέτησης και ένθερμη φαν του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριακού Μητσοτάκη, αλλά είμαι βεβαία ότι αυτό δεν θα την εμποδίσει να αγκαλιάσει κάθε συνδημότη μας ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης. Ποτέ δεν την είδα να ενδιαφέρεται για το που ανήκει κάποιος ή να ρωτά για να μάθει.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, η κραυγαλέα και πασιφανής σε όλα τα social media κομματική συμπεριφορά “αρχονταίων” από την νυν δημαρχία, δεν θα συμβεί με την Ευρώπη.

Άλλωστε, είναι εξαιρετικά διεκδικητική και στοιχηματίζω ότι θα συγκρουστεί άσχημα με όποιον χρειάζεται για να επιτύχει κάτι που θέλει για την Πόλη.

Για το τέλος, θα σημειώσω εδώ μια της ρήση που τα λέει όλα:
“…θέλω να κάνω τη διαφορά, ως Γυναίκα-Πολιτικός που δρομολογεί εξελίξεις, δημιουργεί θετικές ανατροπές και έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο”.
Αυτά…

Μοιραστείτε το…