Η Ευρώπη Κοσμίδη μιλά για την υποψηφιότητα της ως Δήμαρχος Αχαρνών

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευρώπη Κοσμίδη: “Αξίζουμε περισσότερα και θα τα πετύχουμε!”

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια Δήμαρχος Μενιδίου εξηγεί αναλυτικά στην Αχαρναϊκή, με αποκλειστική συνέντευξή της η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευρώπη Κοσμίδη, δηλώνοντας πως είναι έτοιμη να κάνει τον Δήμο Αχαρνών να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν.

 

Παράλληλα τονίζει πως παραμένει σε στενή συνεργασία με τον κ. Γιώργο Πατούλη και στηρίζει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Πριν από λίγες ημέρες δηλώσατε δημόσια πως θα είστε υποψήφια Δήμαρχος Αχαρνών. Ποιοι είναι οι λόγοι που πήρατε αυτή την απόφαση;

Ανακοίνωσα την απόφαση μου να είμαι υποψήφια Δήμαρχος Μενιδίου για τρεις βασικούς λόγους: α) έχοντας πλέον μία δεκαετή παρουσία στα δημόσια πράγματα θεωρώ πως έχω πλέον την εμπειρία να προσφέρω επί της ουσίας στον Δήμο μου β) δεν είμαι περαστική από τις Αχαρνές. Εδώ μεγάλωσα και εξακολουθώ να ζω και να εργάζομαι και γ) οι λόγοι είναι αμιγώς πολιτικοί. Σε όλη μου την ζωή και εγώ και οι συμπολίτες μου ακούμε για την περίφημη αναβάθμιση του Μενιδίου. Ουδέποτε τα λόγια αυτά έγιναν πράξη. Και αναφέρομαι τόσο στις κυβερνήσεις που υποσχέθηκαν πολλά αλλά έκαναν ελάχιστα, όσο και στις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Είμαι αποφασισμένη και το έχω αποδείξει αυτό να διεκδικήσω για το Μενίδι αυτά που του αναλογούν και ποτέ δεν παίρνει.

 

Σήμερα είστε περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής. Τι πράξατε αυτά τα 4 χρόνια με το Μενίδι;

Την τελευταία 4ετία , όπως πολύ σωστά λέτε, είμαι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων, με την Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη. Και είμαι περήφανη για όσα κάναμε για το Μενίδι και την Ανατολική Αττική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που είδαμε πράγματα να ξεκολλάνε.

Χωρίς να θέλω να κουράζω μόνο για το Μενίδι αυτή την τετραετία πετύχαμε:

1. Χρηματοδότηση νέων παιδικών χαρών και ανακατασκευή παλαιών.
2. Ασφαλτοστρώσεις ύψους 6 εκ. Ευρώ ευρώ σε δρόμους της Περιφέρειας όπως το παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής οδού που περνάει από τα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
3. Ηλεκτροφωτισμό της λεωφόρου Κύμης .
5. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότη για επισκευή του Αγίου Βλασίου.
Παράλληλα πετύχαμε τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ποτέ, όπως
6. Την κατασκευή του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου στο Δήμο μας και συγκεκριμένα του συλλεκτήρα Σ2 και τις σχάρες απορροής στο Παλαιό οικισμό Αχαρνών
7. Αποπεράτωση της δεύτερης μελέτης του συλλεκτηρα Σ1 του Δήμου και τέλος να αναφερθώ σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό μας όπως
8. Την πλήρη ανακατασκευή του περιπάτου στη λίμνη Κιθάρα κοντά στα παλαιά ανάκτορα αλλά και έργα που αφορούν την Ασφάλεια του Δήμου μας όπως
9. Εξασφάλιση 10 εκατ. Ευρώ για ηλεκτροφωτισμό led σε όλες τις γειτονιές των Αχαρνών.

Σας είπα και πριν πως αυτή η 4ετία ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο. Είδα όλες τις παθογένειες αλλά και όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί τελικά «να γίνει η δουλειά» για να το πω απλά. Και αυτό ακριβώς θέλω να το κάνω για το Μενίδι.

 

Ποιο είναι το όραμα σας για τις Αχαρνές;

Πολλά, αλλά επειδή πρέπει να ξεκινήσουμε από τα λίγα και από αυτά που μπορούμε θα σας πως αυτό που έχουμε όλη η ομάδα μου σαν σύνθημα: Αξίζουμε περισσότερα. Ονειρεύομαι ένα Μενίδι που θα διεκδικεί περισσότερο και με μεγαλύτερη μαχητικότητα. Αυτό σήμερα δεν γίνεται. Δεν λέω πως όσα διεκδικήσουμε θα τα πετύχουμε, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε. Το ίδιο έλεγα και το 2019 και απέδειξα πως το εφάρμοσα στην πράξη. Θέλω από τους Μενιδιάτες να μην θεωρούν πως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτή την μάχη θέλω να την δώσουμε μαζί, δυνατά και με ξεκάθαρο προσανατολισμό.

 

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει πάει σε τίποτα καλά; Δεν βλέπετε δηλαδή κάτι θετικό;

Ευχαριστώ που με ρωτάτε γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για ένα κεντρικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας. Η λογική πως όλα είναι άσπρα ή μαύρα είναι πολύ μακριά από μένα. Την σημερινή διοίκηση προσωπικά θα την χαρακτήριζα γκρίζα. Έβαλε ψηλά τον πήχη αλλά δεν κατάφερε να τον φτάσει. Κάποια πράγματα πράγματι βελτιώθηκαν, αλλά είναι λίγα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν. Θα σας έλεγα κυρίως πως η σημερινή διοίκηση δεν κατάφερε να βγάλει το Μενίδι από τον χάρτη της υποβάθμισης. Το Μενίδι παρέμεινε αόρατο σε εκείνα τα κέντρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως και κρατήστε το αυτό που σας λέω, εμένα αντίπαλος μου δεν είναι κανένας υποψήφιος Δήμαρχος αλλά τα προβλήματα. Η υποψηφιότητα μου έρχεται να ενώσει, να συνθέσει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα. Με αυτό ως πυξίδα θα κινηθώ.

 

Η σχέση σας σήμερα με τον κ. Πατούλη;

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να ασκήσω διοίκηση, όπως σας είπα πριν. Και αυτά τα 4 χρόνια νοιώθω πως απέκτησα έναν φίλο αλλά και έναν πολιτικό συνοδοιπόρο. Αυτό δεν αλλάζει και στόχος μου από την στιγμή που θα οι συμπολίτες μου θα μου δώσουν την δυνατότητα να είμαι η επόμενη Δήμαρχος Αχαρνών, είναι να συνεργαστώ στενά με τον επόμενο Περιφερειάρχη Αττικής που θα είναι ξανά ο Γιώργος Πατούλης.

 

Τι θέλετε να πείτε στους Μενιδιάτες με την έναρξη αυτής της νέας προσπάθειας;

Να μην πιστεύουν εκείνους που θέλουν να τους πείσουν πως το Μενίδι είναι ένας Δήμος δεύτερης διαλογής. Να πιστεύουν στις δυνάμεις του τόπου μας και να διεκδικήσουμε μαζί αυτό που μας αξίζει! Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

Μοιραστείτε το…