Η μεγάλη πρόκληση του Δήμου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης, Επιχειρηματίας

Οι επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε ένα καινοφανές περιβάλλον. Αφενός η διεξαγωγή διπλών εκλογικών αναμετρήσεων έχει δημιουργήσει ήδη κορεσμό σε ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, αφετέρου διαβιούμε ήδη σε ένα υπό διαμόρφωση περιβάλλον κοινωνικών διεργασιών που θα επιφέρει ένα καλοκαίρι χαμηλών πτήσεων στην οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το στοίχημα των υποψήφιων είναι διττό: να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους για να συμμετάσχουν στις εκλογές και να καταφέρουν να αρθρώσουν ένα πολιτικό αφήγημα που θα απαντάει στις προκλήσεις του μέλλοντος και τις απαιτήσεις της εποχής.

Απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με την μετατροπή των δήμων σε μηχανισμών παραγωγής πολιτικών που οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες σε ευημερία. Πολιτικές που θα παρακάμπτουν την αρτιοσκληριωτική κεντρική εξουσία.

Οι απαιτήσεις αυτές προϋποθέτουν δημοτικές ηγεσίες που θα έχουν και τις απαραίτητες ικανότητες και περγαμηνές για να προχωρήσουν σε αυτές τις βαθιές αλλαγές υποδείγματος που απαιτούνται.

Οι απαιτήσεις αυτές προϋποθέτουν δημοτικές ηγεσίες που θα έχουν και τις απαραίτητες ικανότητες και περγαμηνές για να προχωρήσουν σε αυτές τις βαθιές αλλαγές υποδείγματος που απαιτούνται.

Ειδικά, στην περίπτωση του Δήμου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, οι απαιτήσεις είναι ακόμη πιο έντονες. Όχι μόνο λόγω πιθανής ανυπαρξίας τοπικών πολιτικών που παράγουν υπεραξία για τους πολίτες, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί έναν Δήμο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια πλειάδα πεδίων.

Από το πεδίο της επιχειρηματικότητας και την μετατροπή της περιοχής σε κόμβο εμπορικό και επιχειρηματικό μέχρι και την μετατροπή του Δήμου σε τουριστικό και αθλητικό κόμβο, εκμεταλλευόμενο την περιοχή του Τατοΐου.

Οι δύο αυτές στοχεύσεις, η εμπορική και τουριστική δηλαδή εκμετάλλευση, απαιτούν σχεδιασμό και ικανότητα. Αλλά κυρίως απαιτεί στελέχη που αποδεδειγμένα έχουν δημιουργήσει υπεραξία στην περιοχή. Οι επικείμενες εκλογές ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία.

Μοιραστείτε το…