Η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος που ετέθη προ ημερησίας διάταξης από την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, σχετικά με τις αναγκαίες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ως προς τη χωροθέτηση και κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική η Περιφέρεια Αττικής προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

• Το νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, προβλεπόταν ήδη στο πρόγραμμα που κατέθεσε η Νέα Αρχή, για την Αττική. Με βάση αυτό το πρόγραμμα οι πολίτες με την ψήφο τους επέλεξαν για Περιφερειάρχη Αττικής τον Γ. Πατούλη.

• Με δεδομένο ότι στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020, δεν υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης του εν λόγω έργου καθώς η διοίκηση Δούρου, δεν είχε προβλέψει σχετική χρηματοδότηση, η Διαχειριστική Αρχή, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, προχώρησε σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελικά, το εν λόγω έργο, περιλήφθηκε και ονοματίστηκε στο νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο του 2022. Συγκεκριμένα, προβλέπονται πόροι για τη χρηματοδότηση των δομών υγείας μεταξύ των οποίων και το διευρυμένο Κέντρο Υγείας Ανατολικής Αττικής με επαυξημένες δυνατότητες και μονάδες ημερήσιας / βραχείας νοσηλείας.

• Για την ανάπτυξη υποδομών Υγείας προβλέπονται 20 εκατ. ευρώ.
• Ο Περιφερειάρχης Αττικής, προς επιβεβαίωση του έντονου ενδιαφέροντος του για το συγκεκριμένο έργο, έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναντήσεων με εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΚΤΥΠ, Δήμο) έχοντας αποστείλει μεταξύ άλλων και 2 επιστολές στον Υπουργό Υγείας (στις 20/10/2021 Α.Π. 90063 και 19/01/2022 Α.Π. 46696).

• Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών, (μελέτη χωροθέτησης και μελέτη σκοπιμότητας) προκειμένου να υποστηρίξει το Υπουργείο στη διαδικασία ωρίμανσης του έργου.

• Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα έχει ανατεθεί η εκπόνηση εξειδικευμένης μελέτης σκοπιμότητας, η οποία θα εμπεριέχει και θα τεκμηριώνει ποσοτικά και ποιοτικά την «Αξιολόγηση θέσεων Χωροθέτησης Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής».

• Εν κατακλείδι η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει στο νέο Πρόγραμμα Αττικής 2021-2027τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του έργου, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για το συντονισμό και την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκίνηση του έργου.

Μοιραστείτε το…