Και ο Δήμος Αχαρνών στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος χρηματοδοτήσεων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια σε όλη την Αττική, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Ειδικότερα χρηματοδοτήθηκαν με 31 εκ. ευρώ 44 έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων και σχολείων σε 42 ∆ήμους της Αττικής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής κατά τον πρώτο κύκλο των προγραμμάτων χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής και του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές»

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης έγιναν σε συνολικά 106 δημοτικά κτήρια, τα οποία με αυτές τις παρεμβάσεις, ενισχύθηκαν κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές τάξεις. Ειδικότερα η εκτιμώμενη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (∆είκτης CO32) ανέρχεται σε 17.302.411 KWh/ έτος, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (∆είκτης CO34) ανέρχεται σε 229.058 τόνους ισοδύναμου CO2.

Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας έγιναν και σε ∆ημοτικά Κτίρια του ∆ήμου Αχαρνών. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πολύ ενθαρρυντικά και επιτυχή αποτελέσματα της δράσης, μέσα από τη θερμή συμμετοχή των ∆ήμων τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος χρηματοδοτήσεων με αυξημένο προϋπολογισμό, για περισσότερα έργα σε όλους τους ∆ήμους της Αττικής.

 

Μοιραστείτε το…