Κάλεσμα για εκπαιδεύσεις δασοπυροφύλαξης στην Πάρνηθα από τον ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με ανακοίνωσή του το περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΔΑΣΑ. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην δασοπυροφύλαξη της Πάρνηθας.

Η Ανακοίνωση του ΕΔΑΣΑ:

Αν κάθε φορά που εκδηλώνεται μια δασική πυρκαγιά, νιώθεις λύπη, θυμό ή την ανάγκη να κάνεις κάτι γι’ αυτό, μην περιμένεις.

Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και από την 1η Μαΐου ξεκινάει η νέα αντιπυρική περίοδος, μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να συμμετάσχεις ενεργά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Γίνε εθελοντής δασοπυροφύλακας και βοήθησε στην πρόληψη ή αποτροπή των δασικών πυρκαγιών.

Ο ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) πραγματοποιεί δασοπυροφυλάξεις στην Πάρνηθα εδώ και 35 χρόνια, αποκλειστικά με εθελοντική συμμετοχή. Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00, συνεχίζεται διαδικτυακά η φετινή εκπαιδευτική διαδικασία του Συλλόγου.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους θέλουν να στελεχώσουν τα πυροφυλάκιά μας ως Υπεύθυνοι Δασοπυροφύλαξης, αλλά και σε όσους θέλουν απλά να μάθουν πώς γίνεται η εθελοντική δασοπυροφύλαξη.

Η πρώτη αυτή συνάντηση περιλαμβάνει:

– Σύντομη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του προγράμματος καθώς και γενικά για τον χαρακτήρα και τις δράσεις του ΕΔΑΣΑ

– Πρώτη θεωρητική παρουσίαση για τη δασοπυροφύλαξη και τα χρήσιμα εργαλεία.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλες και όλους. Δεν αποτελεί πιστοποίηση σε οποιοδήποτε αντικείμενο και δεν οδηγεί σε απονομή διπλωμάτων ή βεβαιώσεων.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα: https://tinyurl.com/m9ehsx9m

Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ZOOM.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29/3/2023 θα σταλεί σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή ο σχετικός σύνδεσμος.

Λεπτομέρειες του προγράμματος θα βρείτε εδώ: https://tinyurl.com/nhb4vca3

Σας περιμένουμε όλες και όλους !

Με εκτίμηση,

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοιραστείτε το…