Κάλεσμα κινητοποίησης για τα σχολικά κτίρια από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών “ο Σωκράτης”

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αχαρνών την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 7 μ.μ.

Στις 28 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη μετά από κάλεσμα του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Σωκράτης”, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων.

Κοινή η διαπίστωση των φορέων της παντελούς έλλειψης προστασίας της ζωής των μαθητών μας, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής, που θεωρεί την ασφάλεια κόστος την ασφάλεια των εργαζομένων, των παιδιών μας, συνολικά του λαού.

Μεταφέρθηκε εμπειρία από την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των παιδιών μας, συζητήθηκε η παντελής έλλειψη αντισεισμικής προστασίας σε μια σεισμογενή περιοχή, οι επικίνδυνες υποδομές και τα παλιά, ασυντήρητα σχολικά κτίρια και προαύλια, τα λυόμενα που στεγάζουν μαθητές σε άθλιες συνθήκες, η έλλειψη αντιπυρικής προστασίας, η έλλειψη ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, ο κίνδυνος για την υγεία των μαθητών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία κ.α.

Το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων συμφώνησε στο αίτημα για έλεγχο όλων των Σχολείων και Δημοτικών Κτηρίων του Δήμου για την αντισεισμική τους θωράκιση και την αντιπυρική προστασία, με συγκεκριμένες προτάσεις διεκδίκησης:

• Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι, όχι μόνο οπτικοί, από αρμόδιες επιτροπές του ΚΤ.ΥΠ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.

• Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση.

• Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

• Να υπάρξει Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος, για την πρώτη καταγραφή και ταχεία αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων.

 

Επίσης, αποφασίστηκαν:

• Η πραγματοποίηση κινητοποίησης στο Δημαρχείο Αχαρνών την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 7μ.μ. και η επίδοση ψηφίσματος με τα αιτήματά μας στις Δημοτικές Αρχές.

• Η επίδοση ψηφισμάτων σε Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης

• Μαζική εξόρμηση στον προαστιακό Αχαρνών (ΣΚΑ) την Τρίτη 4 Απριλίου στις 8 π.μ. για ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για ασφαλείς μεταφορές.

• Η πραγματοποίηση κινητοποίησης στον Δήμο Ωρωπού σε ημέρα και ώρα που θα κανονιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο Σωκράτης΄΄
Ένωση Γονέων Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων 9ου Δημοτικού Αχαρνών,
Σύλλογος Γονέων 13ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Σύλλογος Γονέων 18ου Δημοτικού Αχαρνών,
Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής ΕΣΥΝ)
Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών (Μέλος ΟΓΕ)- παράρτημα Αχαρνών
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αχαρνών
Σύνδεσμος Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Αχαρνών (ΣΕΒΑ),
Σωματείο Συνταξιούχων Αχαρνών
Σύλλογος κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ωρωπού
Σωματείο Συνταξιούχων Ωρωπού

 

Μοιραστείτε το…