Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 στις Αχαρνές

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών

Στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 συμμετέχουν, για άλλη μια χρονιά, οι δύο βιβλιοθήκες του Δήμου Αχαρνών ως μέλη του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αχαρνών  και η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, θα υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Αχαρνών μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Πληροφορίες-Εγγραφές:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δεκελείας 40 & Δημοκρίτου, Αχαρνές.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο: 210 2476213,

κ. Μαρία Στασινού και κ. Αγγελική Μπούκη, Ώρες: 09:00-17:00

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Φιλαδελφείας 217 & Κεφαλληνίας, Κάτω Αχαρνές

Πληροφορίες-συμμετοχές στο τηλέφωνο:210 2322878

Ώρες: 9:00 π.μ.-13:00 μ.μ.

Η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις είναι δωρεάν (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Ηλικία παιδιών: 7-12. Ώρες εργαστηρίων: 10:00- 12:00

Μοιραστείτε το…