Κούλουμα σε Ολυμπιακό Χωριό και Πάρκο Τρίτση για τους Αχαρνείς

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δύο εξαιρετικές επιλογές είχαν για φέτος οι πολίτες των Αχαρνών για να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα και να εορτάσουν τα Κούλουμα, να διασκεδάσουν με αγαπημένα πρόσωπα και κυρίως κοντά στη Φύση.

Η πρώτη επιλογή ήταν το Ολυμπιακό Χωριό, όπου ο Δήμος Αχαρνών επανέφερε τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στη συγκεκριμένη περιοχή, με δωρεάν χαρταετούς για όλα τα παιδιά, ζωντανή μουσική με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, κεράσματα, εδέσματα και άφθονο κρασί.

Η δεύτερη επιλογή ήταν το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, σε μία παραδοσιακή γιορτή χαράς και γλεντιού για μικρούς και μεγάλους, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Εκεί τους επισκέπτες υποδέχτηκαν από νωρίς το πρωί οι ομάδες εργαζομένων του Πάρκου, οι οποίες παράλληλα έφτιαξαν χαρταετούς για τα παιδιά.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε φασολάδα και άλλα νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ υπήρχε χώρος πίστας survivor και φουσκωτά παιχνίδια μια μικρά παιδιά.

Τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, υπό τους ήχους των μουσικών και τραγουδιστών: Βαγγέλη Κονιτόπουλου, Μαρίας Αναματερού, Λευτέρη Μπαφαλούκου, Γιάννη και Τζένης Κατσίγιαννη και ο Νίκου Φάκαρου.

Είτε λόγω εγγύτητας, είτε λόγω παρέας, είτε λόγω επιλογής, οι πολίτες των Αχαρνών επέλεξαν να κάνουν Κούλουμα είτε στο Ολυμπιακό Χωριό, είτε στο Πάρκο Τρίτση.
Ωστόσο ό,τι και αν επέλεξαν, το σίγουρο είναι ότι πέρασαν όμορφα, απόλαυσαν τις εκδηλώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Υπήρχε και μια 3η επιλογή, μακριά από οργανωμένες εκδηλώσεις αλλά πάντα με όμορφη παρέα και κυρίως σε εξαιρετικά μέρη της πόλης μας.

Και δόξα το Θεό η πόλη μας διαθέτει σχεδόν άπειρα τέτοια μέρη σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, στους πρόποδες της Πάρνηθας και σε πολλά ακόμη σημεία.

Καλή Σαρακοστή! Και του Χρόνου με Υγεία, λιγότερα προβλήματα και περισσότερες αφορμές να ανταμώνουμε και να περνάμε όμορφα!

 

Κούλουμα στο Ολυμπιακό Χωριό

 

Κούλουμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Μοιραστείτε το…