ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ : Θέμα στο Δημ. Συμβούλιο, «Τα υπέρογκα ποσά που χρεώνονται οι δημότες για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης».

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Το  Πρώτο  Θέμα  της σημερινής συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών,   (ώρα 18.00 μ.μ.)   είναι : «Οι  υπέρογκες εισφορές  γης σε χρήμα, στους  ιδιοκτήτες  οικοπέδων, από την Εφαρμογή  της Πράξεις Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης , στις Πολεοδομικές Ενότητες  Μεγάλων  Σχοίνων, Λαθέας  και άλλων Π.Ε.».

Το σοβαρό τούτο θέμα έρχεται προς συζήτηση, μετά από αίτημα  που κατέθεσε  η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών». 

Δες  τε ολόκληρη την εισήγηση :

  ΛΑΪΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΧΑΡΝΩΝ

 Προς: τον Πρόεδρο του ΔΣ Αχαρνών   –   Αχαρνές, 23/4/2024

 Θέμα  συζήτησης στο Δημοτικό  Συμβούλιο :  «Σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που χρεώνονται οι δημότες για την ένταξη στο σχέδιο, στις περιοχές της Λαθέας και των Μεγάλων Σχοίνων και αλλού.

Κύριε Πρόεδρε

Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτημάτων της παράταξής μας με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6902/23-1-2024 και 37776/9-4-2024 δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί απάντηση στο δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας για παραγραφή, παρακαλούμε να φέρετε το θέμα για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό, οι κάτοικοι πολλών περιοχών του Μενιδίου λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τον Δήμο Αχαρνών με βάση τα οποία καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (πολλές φορές πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός τους) για την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Οι κάτοικοι – στην πλειοψηφία τους μεροκαματιάρηδες με μικρές ιδιοκτησίες – όταν φτάνουν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου, μαθαίνουν ότι για την ένταξη στο σχέδιο καλούνται να πληρώσουν εισφορές χιλιάδων ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι για ένα οικόπεδο 500 τ.μ. ζητείται ποσό εισφοράς 17.800 ευρώ!

Οι συγκεκριμένες χρεώσεις γίνονται ταυτόχρονα με την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 80% από τη διοίκηση του Δήμου και την ακρίβεια η οποία πλήττει τα λαϊκά στρώματα

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες πιέζουν τους κατοίκους για τη διευθέτηση του χρέους παρακαλούμε να φέρετε το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να προτείνουμε μέτρα ανακούφισης των κατοίκων. Επισυνάπτουμε τις υπογραφές ενός μέρους των δημοτών που έχουν το παραπάνω αίτημα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών»

Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Ξένια Κόχυλα,  Γιώργος Ψαραδέλλης

 

Μοιραστείτε το…